Навіть у людей із гарною фантазією часом не вистачає ідей, що приготувати на сніданок, обід чи вечерю. У такому разі на допомогу приходять блогери, у колекції яких завжди знайдуться цікаві рецепти. Якщо вам подобаються ніжні тефтелі у соусі, спробуйте приготувати їх за рецептом Дарини Сіліної – української фудблогерки, яка також фотографує контент для кулінарної індустрії.
У своєму Instagram Дарина показала, як готувати рибні тефтелі у томатному соусі. Вони підійдуть для будь-якого гарніру, наприклад, картопляного пюре чи кускуса, або ж самі по собі будуть повноцінною стравою на вечерю.
Читайте також: Що додати в рибні котлети, щоб зробити їх ще смачнішими: цікавий рецепт.
Інгредієнти: минтай – 500 г, рис – 50 г, куряче яйце – 1 шт., морква – 1 шт., цибуля ріпчаста – 2 шт., томатна паста – 75 г, рослинна олія – 50 мл, лавровий лист – 1 шт., запашний перець горошком - 2-3 шт., сіль та чорний мелений перець - за смаком, петрушка - 2-3 гілочки, вода - 300 мл.
Приготування:
Спочатку слід добре промити рис та відварити його до напівготовності. Злийте воду та охолодіть до кімнатної температури.
Філе минтая чистимо від кісток і шкірки, ріжемо невеликими шматочками, після чого перебиваємо в чаші блендера разом із 1 цибулиною. Якщо блендера немає – підійде м'ясорубка, головне – щоб фарш був однорідним та густим.
Рибний фарш поєднуємо з рисом, вбиваємо 1 яйце, солимо і перчимо за смаком. Змішуємо інгредієнти до однорідності, а потім мокрими руками формуємо з фаршу круглі тефтелі однакового розміру.
Читайте також: Смажити не потрібно: простий рецепт "чебуреків" з лаваша в духовці.
Далі займаємося приготуванням соусу для тефтелей. Спочатку чистимо і ріжемо маленькими кубиками цибулину. Потім чистимо моркву та натираємо її на великій тертці.
Якщо готуєте тефтелі в мультиварці, налийте в її чашу олію, поставте на режим смаження і спасеруйте овочі. Якщо готуєте у сковороді – зробіть те саме. Потім покладіть тефтелі та приготуйте томатну заливку.
Томатну пасту змішуємо із гарячою водою, після чого заливаємо тефтелі. Щоб страва була запашною, додаємо лавровий лист і чорний перець горошком. Тефтелі тушкуємо до готовності протягом 30 хвилин, на стіл подаємо гарячими.