Лайм

Підійдуть до будь-якого гарніру: рецепт ніжних рибний тефтелей у томатному соусі

Хороший вариант на ужин

Навіть у людей із гарною фантазією часом не вистачає ідей, що приготувати на сніданок, обід чи вечерю. У такому разі на допомогу приходять блогери, у колекції яких завжди знайдуться цікаві рецепти. Якщо вам подобаються ніжні тефтелі у соусі, спробуйте приготувати їх за рецептом Дарини Сіліної – української фудблогерки, яка також фотографує контент для кулінарної індустрії.

У своєму Instagram Дарина показала, як готувати рибні тефтелі у томатному соусі. Вони підійдуть для будь-якого гарніру, наприклад, картопляного пюре чи кускуса, або ж самі по собі будуть повноцінною стравою на вечерю.

Читайте також: Що додати в рибні котлети, щоб зробити їх ще смачнішими: цікавий рецепт.

Фото: фудблогерка Дарина Сіліна / https://www.instagram.com/man_darinka.food/

Інгредієнти: минтай – 500 г, рис – 50 г, куряче яйце – 1 шт., морква – 1 шт., цибуля ріпчаста – 2 шт., томатна паста – 75 г, рослинна олія – 50 мл, лавровий лист – 1 шт., запашний перець горошком - 2-3 шт., сіль та чорний мелений перець - за смаком, петрушка - 2-3 гілочки, вода - 300 мл.

Фото: фудблогер Дарина Сіліна / https://www.instagram.com/man_darinka.food/

Приготування:

Спочатку слід добре промити рис та відварити його до напівготовності. Злийте воду та охолодіть до кімнатної температури.

Філе минтая чистимо від кісток і шкірки, ріжемо невеликими шматочками, після чого перебиваємо в чаші блендера разом із 1 цибулиною. Якщо блендера немає – підійде м'ясорубка, головне – щоб фарш був однорідним та густим.

Рибний фарш поєднуємо з рисом, вбиваємо 1 яйце, солимо і перчимо за смаком. Змішуємо інгредієнти до однорідності, а потім мокрими руками формуємо з фаршу круглі тефтелі однакового розміру.

Читайте також: Смажити не потрібно: простий рецепт "чебуреків" з лаваша в духовці.

Фото: фудблогер Дарина Сіліна / https://www.instagram.com/man_darinka.food/

Далі займаємося приготуванням соусу для тефтелей. Спочатку чистимо і ріжемо маленькими кубиками цибулину. Потім чистимо моркву та натираємо її на великій тертці.

Якщо готуєте тефтелі в мультиварці, налийте в її чашу олію, поставте на режим смаження і спасеруйте овочі. Якщо готуєте у сковороді – зробіть те саме. Потім покладіть тефтелі та приготуйте томатну заливку.

Томатну пасту змішуємо із гарячою водою, після чого заливаємо тефтелі. Щоб страва була запашною, додаємо лавровий лист і чорний перець горошком. Тефтелі тушкуємо до готовності протягом 30 хвилин, на стіл подаємо гарячими.

Фото: фудблогер Дарина Сіліна / https://www.instagram.com/man_darinka.food/

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Що не можна одягати на Великдень: Андре Тан дав 5 модних порад

Український дизайнер Андре Тан розповів, що не можна одягати на Великдень-2024 – цей одяг краще залишити для інших випадків

Так ви ще не готували: рецепт сирної паски зі смаком "Снікерс"

Приготуйте на Великдень 2024 сирну паску з карамеллю, шоколадом та арахісом, яка за смаком схожа на батончик "Снікерс"

Паски печуть у Чистий четвер: головні ритуали та народні прикмети

В який день прийнято пекти паски, яка атмосфера має бути в будинку, а також які прикмети пов'язані з приготуванням пасок на Великдень