Лайм

Блогерка показала, як смачно замаринувати скумбрію: виходить смачніше за червону рибу

Такий рецепт стане в нагоді в будні та свята

Маринована риба - популярна страва, яка підходить як для святкового, так і для повсякденного меню. Можна її вживати і в деякі дні Великого посту, який у 2024 році триватиме з 18 березня до 4 травня. Простим рецептом маринованої скумбрії поділилася на YouTube авторка кулінарного каналу am-am Домашні Смаколики. Скористайтеся ним, якщо хочете приготувати рибу без зайвого клопоту.

Інгредієнти: скумбрія – 3 шт., вода – 250 мл, сіль – 1 ст. ложка, мед – 1 ч. ложка, чорний перець – 1 ч. ложка, лавровий лист – 2 шт., гірчиця – 2 ст. ложки.

Читайте також: Меню на Великий піст 2024: рецепти смачних страв без м'яса, олії та яєць.

Приготування:

Спочатку обробіть рибу, щоб отримати чисте філе. Зробіть глибокий надріз під плавником, переверніть ніж, щоб гострою стороною знайти кісточку, і розріжте скумбрію вздовж тушки до хвоста. З іншою частиною тушки зробіть те саме.

Видаліть кісточки з філе. Робити це найпростіше гострим філейним ножем та пінцетом.

Філе скумбрії наріжте шматочками однакового розміру і викладіть у банку шкіркою вниз.

Приготуйте розсіл для маринаду. Закип'ятіть воду, додайте сіль і розчиніть її. Приправте чорним перцем та лавровим листом. Потім у каструлю додайте мед замість цукру, а слідом за ним – звичайну класичну гірчицю.

Перемішайте маринад, залийте рибу, доки розсіл ще теплий. Накрийте банку харчовою плівкою та кришкою. Остиглу банку поставте в холодильник і залиште на 24 години. За цей час скумбрія добре промаринується, буде дуже смачною та ніжною.

Дізнайтеся також, як приготувати домашній пісний майонез для заправки салатів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Принесе фінансові можливості: яким знакам Зодіаку пощастить з грошима у травні

Овнів, Козерогів та Близнюків чекає фінансовий успіх у травні - астрологи поділилися прогнозом для цих знаків Зодіаку

Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт

Через якісь помилки та поширені причини не піднімається тісто на паску, а випічка тріскається, западає всередину або підгоряє  

Якщо набридли джинси: який вигляд мають наймодніші штани сезону

Які фасони жіночих штанів приглянути на весняний сезон, а також з чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу