Лайм

Як врятувати розсаду капусти, яка витягнулася: корисні поради

Скористайтеся методом досвідчених городників

Капуста може витягуватися навіть за умов дотримання правил поливу, температурного режиму та освітлення. Причина – різна схожість насіння. Не всі сорти розвиваються однаково, і якщо ви пробуєте щось нове, сіянці можуть стати довгими і тонкими до того, як настане час висаджувати їх у ґрунт.

Найпростіший спосіб врятувати розсаду капусти, яка витягнулася, - пересадити її у глибшу ємність. Але є кілька нюансів, які знають досвідчені агрономи.

Читайте також: Чим підживити озиму цибулю у квітні для гарного росту і захисту від шкідників.

Фото: pixabay.com

Як пікірувати розсаду капусти

Візьміть пластикові стаканчики об'ємом 200 мл і зробіть отвори у дні. Заповніть землею приблизно на чверть.

Візьміть пластикову коробок, застеліть його щільною плівкою без дірок. Зверху насипте дрібну тирсу від дерев фруктових або твердих порід (соснова тирса не рекомендується).

Пікіруючи капусту, акуратно виймаємо грудку землі, в якій знаходиться корінь сіянця. Ставимо капусту в стаканчик із землею. Ніжка, що витягнулася, повинна бути в стаканчику.

Читайте також: Переросла розсада помідорів: як її врятувати та зберегти до висадки у ґрунт.

Рясно поливаємо теплою водою грудку землі з коренем, а потім засипаємо сухою землею. Утрамбувати грунт і поливати його зверху не слід, щоб довга тонка ніжка капусти не пропала. Вологи вистачить, щоб корінь прижився.

Пересадивши всю капусту в стаканчики, їх встановлюють у коробку з тирсою. Поливати перші дні слід саме тирсу, щоб волога через отвори в стаканчиках потрапляла в нижній шар землі.

Коли корінь приживеться, капуста підніметься. Після цього поливати її можна зверху.

Раніше ми розповідали, як загартувати розсаду перед висадкою на грядку.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Рецепт для справжніх поціновувачів шоколаду: як приготувати шоколадну паску на Великдень

Як у домашніх умовах приготувати вологу паску з двома видами тіста та шоколадною скоринкою, щоб здивувати своїх близьких на Великдень  

Чистий четвер 2024: що не можна робити в цей день, традиції і обряди

Що можна, а що не можна робити у Чистий четвер 2 травня - традиції, обряди та заборони церковного свята Страсного тижня перед Великоднем

Має особливу силу: що таке четвергова сіль і як правильно її готувати

Як у домашніх умовах зробити четвергову сіль у Чистий четвер перед Великоднем, а також для чого її можна використовувати