Лайм

Як врятувати білі шкарпетки, які стали сірими: допоможуть прості й доступні засоби

Господині на замітку

Білі шкарпетки, які найчастіше носять у весняно-літньому сезоні, часто завдають чимало клопоту навіть досвідченим господиням. Під час прання в пральній машині з речами різних кольорів вони набувають інших відтінків, а якщо прати вручну плями не виводяться повністю або шкарпетки залишаються сірими. theLime вирішив поділитися перевіреним засобом, щоб впоратися із забрудненнями.

Про це докладніше йдеться у повідомленні видання silskivisti.

Читайте також: Комір білої сорочки пожовтів: як позбутися плям підручними засобами.

Для того, щоб випрати брудні білі шкарпетки, знадобляться такі інгредієнти, які можна знайти практично в кожному будинку:

- звичайна кухонна сіль;

- перекис водню;

- нашатирний спирт.

Беремо по 1 столовій ложці солі та нашатирного спирту, а також 3 столові ложки перекису водню. У глибоку миску наливаємо 2 л гарячої води. Додаємо трохи прального порошку для ручного прання та перераховані вище компоненти. Замочуємо брудні білі шкарпетки приблизно на годину, бажано кілька разів потерти їх.

Потім промиваємо білі шкарпетки у проточній воді та сушимо.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Топ-5 домашніх засобів для чищення білих кросівок, які впораються з брудом і жовтизною.
  2. Складки на одязі зникнуть без праски: як швидко погладити зім'яті речі.
  3. Як правильно прати устілки від кросівок та іншого взуття, щоб вони не деформувалися.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні