Лайм

Проведіть цю просту обробку томатів, якщо хочете зібрати великий врожай

Спробуйте цей засіб

Досвідчені господарі знають, щоб отримати добрий урожай томатів, потрібно докласти чимало зусиль. Це вибаглива культура і просто так великою кількістю плодів не віддячить. Тому під час вирощування помідорів важливо дотримуватися всіх етапів догляду: висаджування розсади у відкритий ґрунт, полив, підв'язування, пасинкування, захист від хвороб, підживлення та обприскування. theLime розбирався, чим можна обробити їх для отримання великого врожаю.

Про це розповів експерт на YouTube-каналі "Наша дача!".

Читайте також: Як врятувати розсаду, яка почала жовтіти: підживлення перцю, томатів та баклажанів.

Автор каналу "Наша дача!" рекомендує проводити обробку томатів препаратом "Пасліній". Він підходить для пасльонових культур: томатів, солодкого перцю, гіркого перцю, баклажанів.

Фото: pixabay.com

Таке підживлення збільшує зав'язуваність плодів, що у свою чергу збільшує врожай на 45-70%. Крім того, його можна буде збирати раніше приблизно на 1 тиждень.

Обробка "Паслінієм" допомагає доставити елементи живлення саме в квітки. Проводити її для високорослих томатів необхідно 1 раз на весь сезон, коли починає цвісти перша китиця. Якщо потрібно, через 10-14 днів її можна повторити.

Читайте також: Запорука гарного врожаю: як правильно поливати томати після висадки у ґрунт.

Проводити обробку цим препаратом потрібно тоді, коли немає яскравого сонця, спеки, дощу, надмірної вологи на листі. Як правило, найкраще робити це ввечері.

Як приготувати розчин із "Паслінієм": беремо відро і в 10 л води кімнатної температури розчиняємо 1 мл "Паслінія" - в жодному разі не збільшуємо концентрацію препарату. Якщо у вас, як і в автора каналу, невелика кількість томатів, необхідно взяти 2 л води і 0,2 мл засобу. Щоб відміряти таку невелику кількість, знадобиться звичайний шприц.

Потім розчин переливаємо в обприскувач та додаємо ще 1 л чистої води. Обробляємо листям – так, як показано на відео.

Цікаві новини для вас:

  1. Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників.
  2. Ягоди збиратимете відрами: ефективне підживлення для малини навесні.
  3. Натуральне добриво з дріжджів: як їх розводити та використовувати на городі.

Новини партнерів

Читайте також

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Щоб покращити врожай часнику та збільшити розмір його головок, слід провести підживлення калієм – відео, як удобрювати часник у червні

Гуакамоле – ідеальний сніданок: рецепт, для якого не потрібно світло

Як у домашніх умовах приготувати гуакамоле з авокадо на сніданок, щоб урізноманітнити меню своєї сім'ї під час вимкнення світла 

Знайдіть час: 3 знаки Зодіаку, які відчайдушно потребують літньої відпустки

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким потрібна відпустка - у списку опинилися Телець, Діва і Риби - фахівці пояснили причину