Лайм

Чи потрібно поливати картоплю на городі: відповідь досвідчених садівників

Візьміть собі на замітку

Багато городників вже посадили картоплю у квітні або на початку травня, орієнтуючись на місячний календар та сприятливі погодні умови. І якщо ви вже знаєте, які добрива вносити під картоплю після висадки, візьміть собі на замітку, чи потрібно її поливати. theLime розбирався в цьому питанні.

Про це йдеться у повідомленні на порталі Ukr.Media.

Читайте також: Не дасть хорошого врожаю: городниця показала, яку картоплю не слід садити навесні.

Досвідчені садівники радять поливати картоплю водою кожні 10 днів, використовуючи 3 л води на один кущ.

Слід пам'ятати, що заборонено проводити поливи картоплі під час денної спеки. Бажано поливати її рано вранці - до сходу сонця.

Читайте також: Як підготувати картоплю до посадки: прогрівання, пророщування та інші способи.

Щоб визначити, з якою періодичністю поливати цю рослину, потрібно оцінити тип ґрунту на ділянці. Якщо у вас легкий піщаний ґрунт, то поливайте картоплю частіше. Починайте це робити з моменту просихання землі.

В умовах посухи або високих температур взагалі не варто шкодувати води, її частина все одно швидко випаровуватиметься.

Однак є ще один момент: як тільки листя картоплі засохне, зволоження ґрунту необхідно припинити, адже це сигнал про те, що врожай можна збирати приблизно за тиждень.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати в пакетах.
  2. Цибуля дасть хороший врожай: як зробити добриво для її підживлення.
  3. У боротьбі зі шкідниками квітів допомагає чистотіл: як його використовувати.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні