Лайм

Як зберегти продукти у холодильнику, коли немає світла: корисний лайфхак

Продовжити холод допоможе акумулятор, який можна зробити своїми руками

Під час тривалого відключення електроенергії найбільше страждає холодильник - він швидко нагрівається і продукти починають псуватись. Щоб зберегти в ньому оптимальну температуру якнайдовше, на полиці кладуть акумулятори холоду. Їх можна придбати в магазині, а можна зробити вдома з підручних матеріалів. Найпростішими способами поділилося видання "Сім'я і дім".

Читайте також: Живлення роутера при відключенні світла: який павербанк вибрати і як підключити.

Фото: unsplash.com

Як зробити акумулятори холоду своїми руками

Найпростішим акумулятором холоду може бути пляшка із замороженою водою, проте вона з часом почне танути. Щоб продовжити їй "життя", існує кілька способів:

1 спосіб - сольовий. У 1 л води розводять 450 г солі та додають 1 ч.л. желатину (за бажанням). Отриманий розчин розливають у пластикові пляшками і заморожують. Пам'ятайте, що наливати рідину до горлечка не можна, оскільки при заморожуванні рідина розширюється і пляшку може розірвати.

2 спосіб – гелевий. У 1 л води розводять 40 г клею для шпалер. Ретельно перемішують, розливають по пластикових пляшках та заморожують.

3 спосіб - з памперса. У склянці води розводять 2 ч. л. солі і вливають у чистий підгузок, щоб він увібрав усю цю рідину. Перекладають наповнений памперс у герметичний пакет та заморожують.

Тримайте такі акумулятори холоду в морозильній камері, щоб при відключенні світла їх можна було дістати й перекласти на полицю холодильника.

Читайте також: Як висушити волосся, якщо "вирубили" світло: поради модницям.

Як ще можна зберегти холод у холодильнику

  • Намагайтеся відкривати холодильник лише за крайньої необхідності. Заздалегідь продумайте, які продукти потрібно дістати, потім мінімально відкрийте дверцята і швидко закрийте.
  • Не відкривайте морозильну камеру або робіть це лише у крайньому випадку.
  • Перевірте, в якому стані ущільнювач на дверцятах холодильника. Можливо, його доведеться замінити.
  • Намагайтеся максимально заповнити морозильну камеру, а у самому холодильнику, навпаки, тримайте продуктів не надто багато – так холод зберігається краще.

Дізнайтеся також, що робити, якщо мобільний зв'язок зникає при вимкненні світла.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати царське варення з порічок: вдалий рецепт для випічки

Відома українська фудблогерка Лілія Цвіт розповіла, як готує царське варення, для якого потрібні червона смородина, чорна смородина, малина і лимон

Як охолодити кімнату у спеку без кондиціонера: прості лайфхаки, доступні кожному

Як охолодити кімнату під час спеки, коли не працює кондиціонер і немає світла - розповідаємо прості лайфхаки

Минуле постукає в двері: три знаки Зодіаку у липні чекає повторення невивченого уроку

У липні 2024 року три знаки Зодіаку - Риби, Рак і Скорпіон - можуть отримати повернення минулих ситуацій, які доведеться вирішувати