Лайм

Як збільшити розмір головок цибулі за допомогою простого підживлення у червні

Допоможуть доступні добрива

Щоб покращити врожай городніх культур, їх слід правильно удобрювати. Раніше ми розповідали, як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення, а тепер авторка YouTube-каналу "Півтори сотки" показала, які добрива застосовувати для цибулі.

У червні цибуля перебуває в середній чи пізній стадії росту (залежно від цього, коли її посадили). В цей час їй потрібні такі поживні речовини, як азот, фосфор та калій. Отримати їх можна і з органічних добрив, і з мінеральних.

Читайте також: Як правильно пасинкувати баклажани та чим підгодувати їх під час цвітіння.

Підживлення пізньої цибулі

Пізня цибуля, яка все ще стоїть і нарощує головки, отримує корисні речовини із зеленої маси. Городниця радить підгодувати її розчином курячого посліду. Курячий послід багатий на азот, який зміцнює зелену масу і покращує фотосинтез, а також містить фосфор і калій, необхідні для розвитку цибулин. Крім того, органіка курячого посліду покращує життєдіяльність корисних мікроорганізмів, що живуть у ґрунті, а також допомагає збалансувати його pH.

Концентрований розчин курячого посліду готують так: 5 кг посліду заливають 10 л води, розмішують і залишають настоюватися протягом 3-5 днів. Потім 500 мл концентрату розводять у 10 л води. Отриманим розчином можна удобрювати цибулю по рядках. Робити це слід після дощу чи поливу грядки. Також городниця радить додати у відро з добривом 3 ст. ложки розчину фітоспорину, щоб захистити цибулю від хвороб та покращити якість ґрунту.

Читайте також: Підживлення перцю дріжджами проводять тричі за сезон: як зробити добрива і коли застосовувати.

Підживлення ранньої озимої цибулі

Рання озима цибуля в червні вже може лежати на землі, але в цей час головки продовжують отримувати поживні речовини із ґрунту та зеленої маси. Щоб збільшити розмір цибулин, городниця радить використовувати калієву селітру чи монофосфат калію. Розведіть 1 ст. ложку мінерального добрива в 10 л води, перемішайте і полийте рядки. Це додасть розміру голівкам та підтримає загальне здоров'я рослин.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Кохання, гроші і кар’єра: який тест влаштує Всесвіт кожному із знаків Зодіаку у липні

Астрологи склали гороскоп на липень для всіх знаків Зодіаку і назвали сфери життя, де Всесвіт влаштує тест

Як приготувати царське варення з порічок: вдалий рецепт для випічки

Відома українська фудблогерка Лілія Цвіт розповіла, як готує царське варення, для якого потрібні червона смородина, чорна смородина, малина і лимон

Як охолодити кімнату у спеку без кондиціонера: прості лайфхаки, доступні кожному

Як охолодити кімнату під час спеки, коли не працює кондиціонер і немає світла - розповідаємо прості лайфхаки