Лайм

Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення у червні

Простий метод допоможе покращити врожай

Щоб отримати багатий урожай часнику, про нього слід дбати з моменту посадки і до самого збору врожаю. У червні, коли головки продовжують формуватися, слід провести просте підживлення добривами, що містять калій. Авторка YouTube-каналу про садівництво "Півтори сотки" стверджує, що це допоможе збільшити їхній розмір.

Читайте також: Підживлення перцю дріжджами проводять тричі на сезон: як зробити добрива і коли застосовувати.

Для підживлення можна використовувати мінеральні добрива, наприклад, калієву селітру, яка підходить для нейтральних ґрунтів і легко засвоюється рослинами. Потрібно розвести 1 ст. ложку добрива в 10 л води та поливати часник під корінь. Також підійде монофосфат калію, де є фосфор, або рідкий рост-концентрат для наливу плодів з NPK 5:10:15. Важливо зволожити ґрунт перед тим, як поливати часник калієвими добривами.

Якщо ви хочете використовувати для часнику органічні добрива, хорошим варіантом стане зола – природне джерело калію. Візьміть 1 л золи, розведіть у 10 води та добре перемішайте. Залиште на 2-3 години, додайте 3 ст. ложки концентрованого розчину фітоспорину, який знезаразить ґрунт. Отриманим розчином полийте рослини під корінь.

Городниця підказала ще один лайфхак, який допоможе визначити найкращий час для викопування часнику. Лишіть на одній рослині стрілку. У червні вона ще закручена, але коли випрямиться і стоятиме рівно, часник можна викопувати.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні