Лайм

Як правильно пасинкувати баклажани і чим підживити їх під час цвітіння

Проста обробка допоможе покращити врожай

Пасинкування - агротехнічний прийом, необхідний деяким рослинам для кращого росту, збільшення врожаю та захисту від хвороб. У червні городники проводять пасинкування помідорів, огірків, перцю, а також баклажанів. Як це правильно робити, показала авторка YouTube-каналу про садівництво "Півтори сотки".

Читайте також: Як збільшити розмір головок часнику за допомогою простого підживлення в червні.

За словами городниці, починати пасинкування баклажанів слід у період цвітіння, коли рослини досягають висоти приблизно в 30-40 см. У цей час вони починають активно формувати бічні пагони, які називаються пасинками.

Пасинки з'являються у пазухах листя баклажанів, і видаляти їх потрібно для того, щоб рослини не нарощували зайву зелену масу, більше енергії спрямовували на цвітіння та формування плодів. Пасинкування допоможе оптимізувати ріст баклажанів, покращити циркуляцію повітря, знизити ризик грибкових захворювань. Проводити його слід регулярно, через кожні 10-14 днів протягом усього вегетаційного періоду.

Городниця радить видаляти всі молоді пасинки, які ростуть нижче основного суцвіття в пазухах листя. Їх можна зрізати чи обривати. Нижнє листя синеньких видаляти не слід доти, доки воно не пожовтіє: зелене листя ще потрібне рослині і годує його.

Читайте також: Підживлення перцю дріжджами проводять тричі за сезон: як зробити добрива і коли застосовувати.

Щоб не наражати рослину на стрес, всі пагони за один раз краще не видаляти: проводьте пасинкування регулярно і не допускайте, щоб вони переросли і одеревеніли.

Після пасинкування у вечірній час баклажани можна полити водою та підгодувати для кращого росту та здоров'я. Авторка каналу "Півтори сотки" радить використовувати для цього розчин курячого посліду або курника (500 мл концентрованого розчину на 10 л води). Також під час цвітіння баклажани обов'язково потрібно обробити по листку борною кислотою: 5 г на 10 л води.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Щастя, коли такі люди поряд: топ-5 найкращих друзів по знаку Зодіаку

Астрологи назвали, хто зі знаків Зодіаку - найкращі друзі. Це Скорпіон, Телець, Діва, Лев і Риби

Екологічний засіб від шкідників на огірках: вже за 48 годин можна буде вживати в їжу

Чим можна знищити шкідники на огірках - розповідаємо про екологічний біопрепарат проти попелиці, павутинного кліща і трипсів

Сезон побачень, романтики і блиску: гороскоп для всіх знаків Зодіаку на липень

Астрологи дали гороскоп на липень 2024 для всіх знаків Зодіаку - дізнайтеся, що вас чекає