Лайм

Як охолодити кімнату у спеку без кондиціонера: прості лайфхаки, доступні кожному

Пережити літо без кондиціонера непросто, але якщо трохи постаратися, то і без нього можна створити вдома приємний мікроклімат

Спекотна погода і тривалі відключення світла здатні завдати чимало неприємностей: дорослі, а особливо, маленькі діти страждають від задухи. Однак є перевірені способи, які допоможуть охолодити кімнату без кондиціонера і підтримувати вологість без особливих зусиль та витрат.

theLime зібрав прості й дешеві лайфхаки, які допоможуть зберегти у кімнаті прохолоду.

Читайте також: Як зекономити на світлі вдома: лайфхаки під час блекаутів.

Захистіть кімнату від світла

Щоб перекрити шлях сонцю і зберегти нічну прохолоду у кімнаті, найперше треба закрити й завісити вікна темними шторами-блекаут або почепити жалюзі. Особливо сильно страждають від спеки у денну пору кімнати, вікна яких виходять на південну сторону, оскільки предмети там найшвидше нагріваються і віддають своє тепло.

Заклейте скло на вікнах сонцезахисною плівкою

Спеціальна сонцезахисна плівка здатна пропускати частину променів, в кімнаті буде достатньо світла, але при цьому температура не буде сильно підійматися. Видимість через таке вікно буде, наче через сонцезахисні окуляри: зовні вікно буде виглядати, ніби обклеєне фольгою, усередині ж буде видно все, що відбувається на вулиці, але трохи темніше.

Зволоження повітря

За можливості використовуйте зволожувачі повітря, щоб забезпечити в кімнаті вологість до 50%. Цей спеціальний пристрій можна використовувати практично цілий рік: влітку зволожувачі додають повітрю цілющої вологи, а взимку рятують від шкідливого впливу опалення.

Якщо ж світла немає, не біда – зволожити повітря можна природним способом. Скористайтеся так званим "мокрим" способом екстреного охолодження приміщення без кондиціонера.

Для цього великий шматок тканини, наприклад, старого простирадла чи банного рушника, треба змочити в прохолодній воді, віджати тканину до стану, коли вона мокра, але вода не тече на підлогу. Після цього тканину треба повісити на сушарку чи вікно - повітря з вулиці буде проходити через "вологий фільтр" і трохи охолоджуватися.

Провітрюйте кімнату правильно

У сезон спеки рекомендується провітрювати будинок тільки в темний час доби, коли на вулиці стає досить прохолодно.

Читайте також: Як зберегти продукти у холодильнику, коли немає світла: корисний лайфхак

Використовувати холодні чи мокрі простирадла

Ті, у кого є вільні полички в холодильнику, можуть скористатися лайфхаком, щоб засинати у прохолодній постелі. Простирадло спакуйте у великий пакет, щоб на тканину не потрапляла волога. Покладіть її на 15-20 хвилин в морозильник – потрібно охолодити тканину, проте не заморозити її.

Холодне простирадло подарує вам 30-40 хвилин бажаної прохолоди.

Робіть частіше вологе прибирання

Чистота - це завжди добре, а у спеку це найкращий варіант, щоб знизити температуру в кімнаті. Вологе прибирання допоможе домогтися оптимального мікроклімату. Для максимального ефекту варто використовувати крижану воду. Для цього у відро з холодною водою додають до 300 грамів льоду. Він знизить температуру, що допоможе швидше охолодити повітря в кімнаті.

Сховайте пледи в шафу

Щільний текстиль в літню пору накопичує тепло. Взимку це дає зігрівальний ефект, а от влітку така властивість тканини на шкоду. Тож на літо краще прибрати з кімнати все, що може зберігати і роздавати тепло.

Цікаві новини для вас:

  1. Як роздавати інтернет з комп'ютера і телефона, коли немає світла: 5 способів.
  2. Як висушити волосся, якщо "вирубили" світло: поради модницям.
  3. Живлення роутера при відключенні світла: який павербанк обрати і як підключити.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину