Лайм

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Пишне і тривале цвітіння забезпечать регулярне підживлення і правильний догляд

Як зробити так, щоб ваша петунія, сурфінія чи калібрахоа пишно квітували і тішили око розкішним квітом та розмаїттям кольорів? Є декілька простих правил, що допоможуть вам виростити неймовірну прикрасу подвір’я.

Про свої правила догляду і вирощування квітучих рослин розповів автор каналу PlantHelper.

Читайте також: Можна втратити весь кущ: як врятувати троянди від сірої гнилі.

Перше важливе правило: петунії, сурфінії і калібрахоа потрібно саджати у правильну суміш, вони люблять торф’яний грунт, де буде доступ повітря.

Рослини мають бути завжди здоровими. Тому дуже важливо вчасно обробляти рослину від грибкових хвороб.

Щоб рослина сформувала правильний розмір, а гілки росли рівномірно, важливо правильно обрізати кущик. Не треба жаліти рослину: якщо обрізати центральний пагон і дати силу для росту бічним пагонам, рослина почне активно нарощувати пагони і суцвіття.

Під час різних етапів росту важливо підживлювати квітучі рослини потрібними добривами.

Перед початком цвітіння петунії потрібно підживити комплексними добривами, де в рівних пропорціях є калій, фосфор і азот. Можна використати добрива на кшталт "Фертика", "Кристале" або "Майстер". 20 г добрива розчиняють у 10 л води і поливають рослину тричі на тиждень.

Читайте також: Як врятувати троянди від попелиці: допоможе перевірений натуральний засіб.

На стадії формування бутонів петунії і сурфінії підживлюють добривом, що підсилить цвіт. Для цього треба 10 г монофосфату калію розчинити у відрі води і провести обприскування петунії.

Щоб рослина пишно і довго цвіла, їй потрібні будуть корисні елементи. Для цього потрібно поливати рослину у горщику розчином гумату калію – 1 ст. ложка на 10 л води. Також петунія "любить" підживлення домашніми засобами, наприклад, лимонною кислотою чи дріжджами.

Підживлення петунії лимонною кислотою

Розведіть 10 грамів лимонної кислоти в гранулах у 10 літрах води. Вводити добриво у рослину треба способом занурювання - поставте горщик з рослиною у ємність в розчином на 10-15 хв або полийте рослину під коріння, не торкаючися квітів і листя.

Дріжджі для підживлення петунії

Розчин дріжджів та цукру може замінити мінеральні сполуки, що містять фосфор. Для підживлення петунії потрібно змішати 10 грамів сухих дріжджів та 2 столові ложки цукру. Розчиніть цю суміш у 10 літрах води та настоюйте розчин близько двох годин у теплому темному місці. Поливаємо квіти цим добривом у розрахунку 10 літрів на п'ять квадратних метрів петуній.

Цікаві новини для вас:

  1. Чим підживити помідори під час цвітіння: натуральне добриво знайдеться в кожному холодильнику.
  2. Як правильно прищипувати огірки, щоб урожай збирати відрами.
  3. Звичайна харчова сода стане в пригоді в саду і на городі: чим вона корисна.

Новини партнерів

Читайте також

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину

Вершники Апокаліпсису вже мчать на болота: ясновидець Хорс розповів про перемогу України

Український характерник Хорс пророкує два місяці важких боїв, після яких Україна отримає перемогу, а Росія запросить перемир'я