Лайм

Чим підживити томати під час наливу плодів: поради для збільшення врожаю

Дачникам-початківцям на замітку

Досвідчені господарі знають, щоб отримати гарний урожай помідорів, потрібно докласти чимало зусиль. Це вибаглива культура і просто так великою кількістю плодів не віддячить. Тому при вирощуванні томатів важливо дотримуватися всіх етапів догляду: висаджування розсади у відкритий ґрунт, полив, підв'язування та пасинкування, захист від хвороб, підживлення та обприскування. theLime розбирався, чим зараз можна підживити високорослі томати для наливу плодів.

Про це розповів автор YouTube-каналу "Наша дача!".

Читайте також: Спеціальне підживлення збільшить кількість плодів на високорослих томатах: як вносити добриво.

Високорослі помідори користуються особливою популярністю серед овочівників. Вони не займають багато місця на ділянці, характеризуються високою врожайністю, відмінними товарними якостями, стійкістю до захворювань. Культура плодоносить до пізньої осені. З одного стебла можна одержати до 10 китиць.

Автор відео спочатку пропонує розглянути, як розвиваються його томати – на перших 4-5 китицях плоди вже активно наливаються, а далі – лише цвітуть та зав'язуються. Однак зелена маса на рослинах зверху зменшується. Чому це відбувається? А відбувається це через те, що органічні речовини почали надходити не тільки в листя та стебла, а й у плоди на нижніх китицях. Тому використовувати добриво лише з калієм буде неправильно.

Читайте також: Яка помилка дачників призводить до появи фітофтори, борошнистої роси та інших хвороб овочів.

Які добрива використовувати під час наливу плодів?

Автор YouTube-каналу "Наша дача!" пропонує використовувати такі добрива: якщо потрібен тільки калій – сульфат калію (воно сприятиме наливу плодів, поліпшенню їх смакових якостей) або комплексне добриво "Майстер 20.20.20". Головне, щоб у добриві була приблизно така сама кількість азоту, як і калію. Добриво потрібно розводити таким чином: 20 г на 10 л води.

Можна використовувати також добриво YaraMila 11.11.21 (20 г) плюс 10 г аміачної селітри. Але таке добриво не підходить, якщо у вас крапельний полив.

Цікаві новини для вас:

  1. Чим небезпечна білокрилка і як її позбутися лише однією обробкою: ефективний метод.
  2. Як зрозуміти, чого не вистачає капусті: поради та ефективні добрива.
  3. Втомитеся збирати врожай: городник порадив ефективне добриво для кабачків.

Новини партнерів

Читайте також

Як приготувати царське варення з порічок: вдалий рецепт для випічки

Відома українська фудблогерка Лілія Цвіт розповіла, як готує царське варення, для якого потрібні червона смородина, чорна смородина, малина і лимон

Як охолодити кімнату у спеку без кондиціонера: прості лайфхаки, доступні кожному

Як охолодити кімнату під час спеки, коли не працює кондиціонер і немає світла - розповідаємо прості лайфхаки

Минуле постукає в двері: три знаки Зодіаку у липні чекає повторення невивченого уроку

У липні 2024 року три знаки Зодіаку - Риби, Рак і Скорпіон - можуть отримати повернення минулих ситуацій, які доведеться вирішувати