Лайм

Плодоношення не зупинять ні спека, ні холод: чудо-добриво для підживлення помідорів, перців і баклажанів

В період зав’язування китиць помідорів, формування плодів баклажанів і перцю дуже важливо провести підживлення стимулятором зав’язі. Це допоможе рослинам спрямувати всю силу на плодоношення - зав’язі дають 100% плодів.

Про чудо-препарат розповів автор YouTube-каналу "Наша дача".

Читайте також: Екологічний засіб від шкідників на огірках: вже за 48 годин можна буде вживати в їжу.

Використовувати цей препарат можна для високорослих та низькорослих томатів, баклажанів, а також солодкого перцю. Йдеться про стимулятор зав’язі "Пасліній", який допомагає суттєво покращити зав'язуваність плодів навіть при вирощуванні цих рослин в несприятливих погодних умовах, коли процес відбувається не дуже гарно.

"Пасліній" - це препарат, який стимулює завʼязування пасльонових культур. Через несприятливі погодні умови процес зростання пасльонових культур порушується, а для того, щоб вирішити цю проблему і поліпшити завʼязь, використовується це добриво.

"Ми користуємось цим препаратом вже багато років і в цьому році вже обробляли ним високорослі томати – вже видно, як попередня обробка вплинула на процеси зав'язуваності.Звичайно, одразу хочу попередити, що сама по собі ніяка обробка стовідсоткового результату не дасть, тому що вирощування будь-яких рослин – це комплекс дій: поливи, підживлення, боротьба зі шкідниками і хворобами", - наголосив автор каналу Валерій.

Читайте також: Чому жовтіють і гниють кабачки: поради досвідчених городників, як врятувати урожай.

Однак важливість додаткової обробки стимуляторами не варто упускати, оскільки вони можуть суттєво покращити вирощування будь-яких рослин і підвищити кількість врожаю.

"Покажу вам більш докладно на прикладі помідорів сорту сливка "Колібрі", як працює чудо-добриво. Це високорослий сорт, на момент першої обробки препаратом "Пасліній" рослина була в стадії цвітіння першої-другої китиці. Зараз ми бачимо, що відбулися процеси зав'язування – китиця щільна, не рихла, вона не втратила жодної квіточки, тобто зав'язування відбулося на 100%. Так само виглядає і друга китиця: також стовідсоткова зав'язуваність, третя китиця - теж не бачу скинутих квіточок, все зав'язалося, четверта і п’ята китиці – йде процес формування, зав’язування і наливу плодів", - пояснив автор відео.

За словами фермера, після формування сьомої і восьмої китиці плодів на помідорах треба прищипнути центральне стебло, оскільки на високорослих томатах цього буде достатньо і рослина віддасть всі сили на плодоношення.

"Інколи за несприятливих погодних умов рослина починає скидати китиці, ми можемо побачити на китицях порожнечу або два-три плоди замість густої китиці. Саме цим рослинам треба провести обов’язкову обробку. А взагалі високорослим томатам можна проводити обробку "Паслінієм" перший раз при цвітінні першої другої китиці і вдруге через два тижні. Потім через два тижні - третя обробка і далі через кожні два тижні", - розповідає Валерій.

Як звернув увагу фермер, низькорослим томатам, баклажанам і перцям, які ростуть у відкритому грунті, набагато складніше закладати плоди через перепади температур і несприятливі погодні умови.

Читайте також: Чим підживити помідори під час цвітіння: натуральне добриво знайдеться в кожному холодильнику.

"Рослинка у відкритому грунті при таких температурах може почати скидати квіточки і це впливає на кількість урожаю. Першу обробку низькорослих томатів "Паслінієм" можна проводити, коли масово зацвіла перша китиця. Наступу – коли масово цвіте друга китиця і так далі", - пояснив Валерій.

Також, за його словами, надважливо у процесі підживлення "Паслінієм" правильне дозування препарату, оскільки він відноситься до групи регуляторів росту.

"У мене препарат у пляшечці 6 мл - нею ми користуємось вже другий рік і для нашої невеликої кількості цього цілком вистачає. Дозування препарату - 1 мл на 10 л розчину, раджу брати шприц для ін’єкцій, що допоможе точно відміряти 1 мл препарату для розведення його у 10 літрах води. До речі, "Пасліній" - це винахід українських вчених, а серед іноземних аналогів по рівню результативності таких препаратів я не зустрічав", - додав автор відео.

Цікаві новини для вас:

  1. Що зробити з часником у червні, щоб збільшити голівки: три дії для гарного врожаю.
  2. Як правильно прищипувати огірки, щоб урожай збирати відрами.
  3. Звичайна харчова сода стане в пригоді в саду і на городі: чим вона корисна.

Новини партнерів

Читайте також

Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії

Петунії, сурфінії і калібрахоа люблять регулярні підживлення і правильний догляд - тоді рослини будуть радувати пишним і тривалим цвітінням

Найкраще літо у житті: ці три знаки Зодіаку стануть справжніми щасливчиками

Астрологи розповіли, кого зі знаків Зодіаку чекає незабутнє літо - Лев, Діва, Стрілець запам'ятають цей час на все життя

Приготуйте котлети з "сюрпризом": діти точно будуть просити добавки

Пропонуємо приготувати котлети з кабачками, які будуть їсти навіть діти. Використовувати можна куряче філе або свинину