Лайм

Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку

Ці прості прийоми допоможуть швидко охолодити кімнату навіть без світла

Спека здатна дуже швидко перетворити наше життя на пекло, особливо в умовах екстремальних температур і відключення електроенергії. Щоб полегшити життя, можна спробувати перевірені лайфхаки, що допоможуть зберегти прохолоду у ці літні дні і відпочити вночі.

Як швидко охолодити кімнату у спеку і зберегти прохолоду, пише портал Bob Vila.

Читайте також: Як зекономити на світлі вдома: лайфхаки під час блекаутів.

Подушка з морозилки

Щоб швидше заснути у спеку, коли навіть вночі термометри не опускаються до комфортних показників, допоможе цікавий лайфхак. Помістіть подушку у пакет і покладіть її до морозилки на 10 хвилин. Якщо у вашій морозилці для цілої подушки не вистачить місця, не біда - заморозьте лише наволочку. Швидке заморожування створить тимчасовий ефект прохолоди, який дозволить вам швидше заснути.

Мокрі простирадла

Цей метод використовували ще в Давньому Єгипті. Його секрет полягає в тому, щоб зволожити повітря і зробити його більш прохолодним. Для цього велике простирадло або ж великий банний рушник намочіть у воді, але не відтискайте його до сухого - він має бути добре зволоженим, але не мокрим. Після того мокре простирадло повісьте біля відкритого вікна, щоб нічний протяг розносив по кімнаті охолоджене від води повітря. Також на нього можна розпорошити воду з пульверизатора, коли простирадло просохне.

Читайте також: Як зберегти продукти у холодильнику, коли немає світла: корисний лайфхак.

Лід перед вентилятором

Швидко охолодити приміщення допоможе простий лайфхак, однак його можна використати, якщо у вас є світло вдома. Треба розколоти лід і наповнити ним велику миску, яку слід поставити перед вентилятором. Потоки повітря будуть розносити холод від льоду і ви зможете спокійно заснути. Цей лайфхак допоможе і господиням, які у спеку змушені стояти біля плити, готуючи їжу для своєї родини.

Ментоловий чай

Ви будете здивовані, але у спеку допоможе... чай. Ментол здатний активувати білкові сенсорні рецептори в роті, які змушують нас відчувати холод. Тому продукти з ментолом - м'ята, естрагон, базилік та орегано, створюють відчуття прохолоди. Смак деяких цих напоїв може не сподобатися, але якщо випити перед сном склянку холодного м'ятного чаю з льодом, температура тіла знизиться і ви зможете швидше заснути. До того ж м'ята є чудовим заспокійливим засобом.

Вентилятор & кондиціонер

В години, коли в наших домівках вмикають електроенергію, можна за кілька хвилин охолодити приміщення, а ефект зберігатиметься впродовж кількох годин. Це можливо, якщо під час роботи кондиціонера увімкнути вентилятор і направити потоки холодного повітря від кондиціонера у кімнату. Посилена циркуляція повітря швидше охолодить приміщення, а часу цей процес вимагатиме мінімального.

Цікаві новини для вас:

  1. Як роздавати інтернет з комп'ютера і телефона, коли немає світла: 5 способів.
  2. Як висушити волосся, якщо "вирубили" світло: поради модницям.
  3. Живлення роутера при відключенні світла: який павербанк обрати і як підключити.

Новини партнерів

Читайте також

Коли викопувати часник і що зробити, щоб він довше зберігався

Коли викопувати часник, що робити з ним після збирання врожаю, коли і як обрізати стебла – поради городникам

Почнеться біла смуга: ці три знаки Зодіаку чекає щасливий період після Молодика у липні

Молодик 6 липня принесе оновлення і відкриє нову сторінку у житті трьох знаків Зодіаку - Лев, Водолій, Стрілець будуть щасливі

Мінімум витрат і максимум користі: три способи приготування кураги в домашніх умовах

Курага - чудове джерело вітамінів і мікроелементів. Розповідаємо про три способи, як приготувати курагу в домашніх умовах