Лайм

Коли викопувати часник і що зробити, щоб він довше зберігався

Корисні поради городникам

На початку липня багато городників вже збирають врожай часнику, і щоб він довго не псувався, слід правильно його обробити після викопування, а також зберігати в належних умовах. Авторка YouTube-каналу "Півтори сотки" розповіла , коли викопувати часник, що робити після цього, і що можна посадити на грядці після нього.

Читайте також: Скручується листя на помідорах: в чому причина і як врятувати рослини.

Як правило, коли нижня частина стебел часнику починає жовтіти і сохнути, а вгорі листя все ще зелене, часник вже готовий до збирання. Акуратно викопайте одну або дві рослини, щоб перевірити розмір головок, стан "бороди" (коренів) та зубчиків. Якщо зубчики добре сформувалися і легко відокремлюються, зовнішня шкірка щільна і паперова, часник дозрів.

Викопайте часник і очистіть його від грудок землі. Не мочіть головки, щоб на них не з'явилася пліснява під час зберігання.

Після очищення часнику слід його висушити - покласти в сухому місці, яке добре провітрюється, захищеному від прямих сонячних променів.

Коли зелене листя пожовкне і засохне разом з корінням, стебла слід обрізати, залишивши приблизно 1,5 см. Після цього зберігайте часник у прохолодному, сухому і темному місці. Оптимальна температура – 15-20 °C. Зберігати часник можна у паперових пакетах, а ось поліетилен призведе до його швидкого гниття.

На грядці, що звільнилася від часнику, городниця порадила посадити картоплю. Для нього таке середовище буде здоровим, і він буде готовий до збору врожаю вже у жовтні.

Затягувати зі збором врожаю часнику не варто: інакше голівки можуть розколотися, зубчики почнуть відокремлюватися. Це значно скорочує термін зберігання часнику. Також слідкуйте за погодою. Викопувати часник краще в сухий день, щоб грунт не був надмірно вологим.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Почнеться біла смуга: ці три знаки Зодіаку чекає щасливий період після Молодика у липні

Молодик 6 липня принесе оновлення і відкриє нову сторінку у житті трьох знаків Зодіаку - Лев, Водолій, Стрілець будуть щасливі

Подушка з морозилки і ментоловий чай: п’ять лайфхаків, що допоможуть заснути у спеку

У літню спеку не завжди вдається швидко заснути вночі, однак є лайфхаки, які допоможуть швидко охолодити кімнату навіть без світла

Мінімум витрат і максимум користі: три способи приготування кураги в домашніх умовах

Курага - чудове джерело вітамінів і мікроелементів. Розповідаємо про три способи, як приготувати курагу в домашніх умовах