Лайм

Петрушка дасть чотири врожаї за сезон: дачник розкрив секрет вирощування

Вітамінна грядка буде зеленою до самих морозів

Петрушка - улюблена всіма пряність, яку можна знайти на кожній грядці. Городники обожнюють її вирощувати, адже вона невибаглива та дуже корисна. Для того, щоб петрушка дала не один, а чотири урожаї за сезон, потрібно знати декілька правил.

Про свої секрети вирощування петрушки розповів автор Youtube-каналу "Корисне TV".

Читайте також: Як врятувати помідори від фітофтори: перевірена схема боротьби з хворобою.

Від ранньої весни до пізньої осені можна мати постійно свіжу зелень, якщо вирощувати петрушку правильно.

"Якщо не обрізати петрушку, вона може постаріти і рослина загине. Але якщо зелень обрізати, вона дасть новий врожай. Можна отримати щонайменше два врожаї свіжої зелені, але якщо доглядати за грядкою правильно, петрушка віддячить чотирма врожаями", - розповідає автор відео.

Зробити це дуже просто: коли петрушка досягне максимального росту, її усю потрібно обрізати до молодого приросту.

Читайте також: Скручується листя на помідорах: в чому причина і як врятувати рослини.

"Збираємо зелень у пучечки і обрізаємо її, залишаючи приблизно 5 сантиметрів від низу. Якщо придивитися, ми побачимо у середині куща молодий приріст, і ось його нам не потрібно обрізати він, оскільки він почне розростатися і дасть нову молоду зелень.

Як підніметься цей приріст, петрушка знову стане максимально соковитою і смачною, так ми зможемо зібрати другий і третій врожай, а до морозів кущики ще можуть дати і четвертий врожай", - пояснює городник.

Якщо ж кущики петрушки вже стали старими, а зелень згіркла, рослину ще можна омолодити.

Читайте також: Урожай врятує звичайний попіл: як приготувати чудо-підживлення для грядок.

"Таку петрушку теж потрібно обрізати до 5 см від низу, щоб на ній почали з’являтися нові ростки. Приріст почне розростатися, оскільки рослині вже не треба буде витрачати сили на старе листя. Коренева система почне швидко нарощувати нову зелену масу - молоду, соковиту та запашну, котру ми й будемо вживати в їжу. Потім через деякий час знову треба буде зрізати молоде листя, щоб кущики дали новий врожай", - додав дачник.

Цікаві новини для вас:

  1. Чим підживити помідори під час цвітіння: натуральне добриво знайдеться в кожному холодильнику.
  2. Як правильно прищипувати огірки, щоб урожай збирати відрами.
  3. Будуть цвісти до самих морозів: чим підживити петунії і сурфінії.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні