Лайм

Огірки по-корейськи на зиму: простий рецепт пікантної закуски

Готувати – це просто!

Коли перед вами постає питання, що приготувати з огірків-переростків, які не годяться для звичайного маринування чи соління, приготуйте смачні огірки по-корейськи – взимку ви будете смакувати цією ароматною закускою і згадувати літо.

Рецептом салату поділилася авторка Youtube-каналу "Бабусині рецепти".

Читайте також: Розлітаються з тарілки за хвилину: вдалий рецепт маринованих корнішонів без стерилізації.

Для приготування салату знадобиться

Інгредієнти:

  • 3 кг огірків
  • 0,5 кг цибулі
  • 0,5 кг моркви
  • 160 мл оцту 9%
  • 70 гр цукру
  • 40 гр солі
  • 50 гр приправи до моркви по-корейськи( по бажанню половину приправи можна взяти гострої )
  • 230 олії

"Кажуть, що зима все з’їсть. Тож пропоную приготувати салат з огірків з морквою по-корейськи, на який ми можемо використати огірки-переростки і огірки неправильної форми, дякуючи нашій матінці-Землі за її дари. А ще ця закуска дуже смачна, пікантна і ароматна", - розповіла блогерка.

Читайте також: Хрусткі і ароматні: "французькі" мариновані огірки за рецептом Лілії Цвіт.

Огірки потрібно замочити на 1-1,5 години у воді, на кожному огірку відрізати кінчики та порізати їх на брусочки шириною 1 см. Їх кількість залежатиме від довжини огірка.

"Порізані огірки відправляємо у миску, а на терці для корейки натираємо моркву, яку додаємо до огірків. Нарізаємо півкільцями цибулю - їх товщина має бути 3 мм, а потім ці півкільця розбираємо на соломку і додаємо її в миску до огірків і моркви. Всю масу перемішуємо і додаємо сіль, цукор і приправу до моркви по-корейськи", - розповіла авторка відео.

Всю масу треба ще раз гарно перемішати, а після цього до неї додати потрібну кількість оцту та олії.

Читайте також: Малосольні помідори за добу: перевірений рецепт від Ольги Матвей.

"Знову все гарненько перемішаємо і залишимо так на 3 години, щоб огірки пустили свій сік, а впродовж цього часу перемішуємо салат кожні пів години. Накладаємо овочі у банки, утрамбовуючи їх, і заливаємо соком, що утворився, пропорційно розподіляючи його в кожну банку. Накриваємо банки металевими кришками і відправляємо у каструлю стерилізувати. Воду слід довести до кипіння і стерилізувати банки 20 хвилин після закипання", - пояснила авторка відео.

Через визначений час витягуємо банки, закручуємо їх кришками, перевертаємо догори дном і так залишаємо стояти до повного охолодження.

Цікаві новини для вас:

  1. Як закрити хрумкі квашені огірки на зиму: перевірений рецепт на 3-літрову банку.
  2. Мариновані огірки по-фінськи – хіт літа 2023 року: як приготувати їх на зиму.
  3. Королівський салат з огірків на зиму: рецепт консервації з морквою, перцем та цибулею.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні