Консервовані баклажани за відомим рецептом "Вогник" вже встигли завоювати любов українців - ця закуска, як справжній вогник, зігріє в найлютішу зиму і подарує аромат чарівного літа.
Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф Україна" і кулінарний експерт програми "Все буде добре" Тетяна Літвінова поділилася власним рецептом баклажанів "Вогник" - їх вона готує з фірмовою "родзинкою".
Читайте також: Розлітаються з тарілки за хвилину: вдалий рецепт маринованих корнішонів без стерилізації.
Інгредієнти:
- Соус "Томатний Чилі" – 130 г
- Оцет столовий 9% – 25 г
- Баклажани – 1,5 кг
- Солодкий перець – 0,5 кг
- Часник – 100 г
- Перець чилі – 20 г
- Цукор – 80 г
- Сіль – 25 г
- Соняшникова олія – 50 г
"Нарізаємо баклажани товстенькими кружечками, гарно підсолюємо - потрібно 2-3 столові ложки солі, і заливаємо їх теплою водою. Даємо баклажанам постояти 30 хвилин, щоб вони віддали свою гіркоту.
Поки баклажани відпочивають, готуємо гостру начинку з солодкого перцю, часнику, цукру, солі, оцту і томатного соусу. Всі овочі ми складаємо в чашу блендера і подрібнюємо, можна все це пропустити через м'ясорубку", - розповіла Літвінова.
Читайте також: Хрусткі і ароматні: "французькі" мариновані огірки за рецептом Лілії Цвіт.
Готову масу слід полити олією, додати сіль, 25 г оцту і обов'язково соус "Томатний чілі".
"Я поклала меншу кількість гострого червоного перцю, оскільки цей томатний соус був розроблений спеціально до сезону консервації - маленької баночки 485 г вистачає на 7 л консервації", - пояснила блогерка.
Баклажани слід дістати з води, ополоснути і смажити на олії з обох боків.
"Щоб видалити зайвий жир, складаємо обсмажені кружальця на паперовій серветці, а після того відправляємо в баночки, куди на дно кладемо трохи соусу.
Складаємо баклажани шарами, перекладаючи їх соусом. Банки щільно не закриваємо кришками, а ставимо у каструлю для стерилізації – вистачить 20 хв після закипання води у каструлі", - пояснила Тетяна.
Читайте також: Малосольні помідори за добу: перевірений рецепт від Ольги Матвей.
Простерилізовані банки треба закрутити кришками, перевернути, накрити ковдрою і в такому положенні залишити до повного вистигання.
"Приготуйте такі баклажани обов’язково, вони дуже смачні, а маринад має гоструватий, солодко-солоний смак, який чудово передає ніжність баклажанів", - рекомендує блогерка.
- Раніше ми розповіли, як закрити огірки пікулі на зиму.
- Читайте також на theLime, як закрити салат з огірків, перцю та печериць.