Лайм

Баклажани "Вогник" по-новому: фірмовий рецепт від Тетяни Літвінової

В рецепті є секретний інгредієнт

Консервовані баклажани за відомим рецептом "Вогник" вже встигли завоювати любов українців - ця закуска, як справжній вогник, зігріє в найлютішу зиму і подарує аромат чарівного літа.

Суддя кулінарного шоу "Майстер Шеф Україна" і кулінарний експерт програми "Все буде добре" Тетяна Літвінова поділилася власним рецептом баклажанів "Вогник" - їх вона готує з фірмовою "родзинкою".

Читайте також: Розлітаються з тарілки за хвилину: вдалий рецепт маринованих корнішонів без стерилізації.

Інгредієнти:

  • Соус "Томатний Чилі" – 130 г
  • Оцет столовий 9% – 25 г
  • Баклажани – 1,5 кг
  • Солодкий перець – 0,5 кг
  • Часник – 100 г
  • Перець чилі – 20 г
  • Цукор – 80 г
  • Сіль – 25 г
  • Соняшникова олія – 50 г

"Нарізаємо баклажани товстенькими кружечками, гарно підсолюємо - потрібно 2-3 столові ложки солі, і заливаємо їх теплою водою. Даємо баклажанам постояти 30 хвилин, щоб вони віддали свою гіркоту.

Поки баклажани відпочивають, готуємо гостру начинку з солодкого перцю, часнику, цукру, солі, оцту і томатного соусу. Всі овочі ми складаємо в чашу блендера і подрібнюємо, можна все це пропустити через м'ясорубку", - розповіла Літвінова.

Читайте також: Хрусткі і ароматні: "французькі" мариновані огірки за рецептом Лілії Цвіт.

Готову масу слід полити олією, додати сіль, 25 г оцту і обов'язково соус "Томатний чілі".

"Я поклала меншу кількість гострого червоного перцю, оскільки цей томатний соус був розроблений спеціально до сезону консервації - маленької баночки 485 г вистачає на 7 л консервації", - пояснила блогерка.

Баклажани слід дістати з води, ополоснути і смажити на олії з обох боків.

"Щоб видалити зайвий жир, складаємо обсмажені кружальця на паперовій серветці, а після того відправляємо в баночки, куди на дно кладемо трохи соусу.

Складаємо баклажани шарами, перекладаючи їх соусом. Банки щільно не закриваємо кришками, а ставимо у каструлю для стерилізації – вистачить 20 хв після закипання води у каструлі", - пояснила Тетяна.

Читайте також: Малосольні помідори за добу: перевірений рецепт від Ольги Матвей.

Простерилізовані банки треба закрутити кришками, перевернути, накрити ковдрою і в такому положенні залишити до повного вистигання.

"Приготуйте такі баклажани обов’язково, вони дуже смачні, а маринад має гоструватий, солодко-солоний смак, який чудово передає ніжність баклажанів", - рекомендує блогерка.

Цікаві новини для вас:

  1. Як закрити хрумкі квашені огірки на зиму: перевірений рецепт на 3-літрову банку.
  2. Мариновані огірки по-фінськи – хіт літа 2023 року: як приготувати їх на зиму.
  3. Королівський салат з огірків на зиму: рецепт консервації з морквою, перцем та цибулею.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні