Лайм

Розпочинається сезон глінтвейну: як приготувати смачний "осінній суп" вдома

Лише вино, мед, фрукти і спеції

Що може найкраще зігріти у холодні осінні і зимові дні, подарувавши сплеск енергії і бадьорість, як не чашка смачного і ароматного глінтвейну. Є багато варіантів цього зігріваючого напою, який ще з любов'ю називають "осінній суп", однак найпопулярніший з них класичний - на базі червоного вина, з фруктами і прянощами.

Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах, розповіла фудблогерка anny.cooking у своєму TikTok.

Читайте також: Хіт осені: як приготувати смачне гарбузове лате як в Starbucks.

Інгредієнти:

  • 1 л червоного напівсолодкого чи сухого вина
  • 1 апельсин
  • 1/2 лимону
  • 2-3 ст.л. цукру(в залежності від того, яке у вас вино сухе чи напівсолодке)
  • 1 ст.л. меду

Спеції:

  • паличка кориці палічка
  • мелена кориця - 1/2 ч.л.
  • гвоздика - 7 шт.,
  • аніс - 2 шт.,
  • мускатний горіх(на кінчику ножа),
  • імбір (1/3 ч.л.),
  • кардамон ~ 5 шт.

Читайте також: Для смачної осені: добірка найкращих рецептів гарбузової каші.

Як приготувати глінтвейн

В каструлі з'єднуємо мед, цукор, сік половини лимону, сік апельсина, їхню цедру, нарізане яблуко, спеції. Все підігріваємо і кип'ятимо 2 хвилини.

Вливаємо в каструлю вино і підігріваємо суміш до 80 градусів, але не кип'ятимо, щоб алкоголь не вивітрювався.

В чашку для глінтвейну кладемо шматочок апельсину, паличку кориці, наливаємо глінтвейн і смакуємо.

Для безалкогольного варіанту глінтвейну вино можна замінити червоним виноградним соком.

Цікаві новини для вас:

  1. Варто додавати у страви частіше: названо 5 найкорисніших спецій.
  2. У вигляді варення та в морозилці: найкращі способи зберегти обліпиху на зиму.
  3. 5 фактів про помело, які роблять цей цитрус особливо популярним.

Новини партнерів

Читайте також

Дубайський шоколад можна зробити вдома - модний десерт не за всі гроші світу

Фудблогерка показала рецепт, за яким можна приготувати супермодний дубайський шоколад вдома

Той самий "зелений салат", що підірвав TikTok: рецепт для післясвяткового розвантаження

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати зелений салат Вітамінна бомба

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні