Що може найкраще зігріти у холодні осінні і зимові дні, подарувавши сплеск енергії і бадьорість, як не чашка смачного і ароматного глінтвейну. Є багато варіантів цього зігріваючого напою, який ще з любов'ю називають "осінній суп", однак найпопулярніший з них класичний - на базі червоного вина, з фруктами і прянощами.
Як приготувати глінтвейн в домашніх умовах, розповіла фудблогерка anny.cooking у своєму TikTok.
Читайте також: Хіт осені: як приготувати смачне гарбузове лате як в Starbucks.
Інгредієнти:
- 1 л червоного напівсолодкого чи сухого вина
- 1 апельсин
- 1/2 лимону
- 2-3 ст.л. цукру(в залежності від того, яке у вас вино сухе чи напівсолодке)
- 1 ст.л. меду
Спеції:
- паличка кориці палічка
- мелена кориця - 1/2 ч.л.
- гвоздика - 7 шт.,
- аніс - 2 шт.,
- мускатний горіх(на кінчику ножа),
- імбір (1/3 ч.л.),
- кардамон ~ 5 шт.
Читайте також: Для смачної осені: добірка найкращих рецептів гарбузової каші.
Як приготувати глінтвейн
В каструлі з'єднуємо мед, цукор, сік половини лимону, сік апельсина, їхню цедру, нарізане яблуко, спеції. Все підігріваємо і кип'ятимо 2 хвилини.
Вливаємо в каструлю вино і підігріваємо суміш до 80 градусів, але не кип'ятимо, щоб алкоголь не вивітрювався.
В чашку для глінтвейну кладемо шматочок апельсину, паличку кориці, наливаємо глінтвейн і смакуємо.
Для безалкогольного варіанту глінтвейну вино можна замінити червоним виноградним соком.
- Раніше ми розповіли, як приготувати швидкий цибулевий пиріг, якому в Швейцарії присвятили ярмарок.
- Читайте також на theLime, як приготувати простий пиріг з яблуками.