Голова комітету ВРУ з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від фракції "Слуга народу" Данило Гетманцев неочікувано поділився рецептом маринованих слив. Депутат додав, що у перерві між сплатою комуналки та робочими справами він куховарить.
На сторінці у Facebook він детально пояснив, як приготувати справжню смакоту зі слив.
В'ялені сливи
"У перерві між сплатою комуналки за квартиру в Парижі, бухгалтерією кримського й іранського бізнесу моєї сім'ї, спогадами про Сівковича й замітанням слідів отруєння Ющенка (так, було й таке), згадав старий, ще довоєнний рецепт в'яленої сливи в олії", – написав він.
Читайте також: Мариновані помідори з чорнобривцями: спробуйте, якщо хочеться чогось новенького.
Гетманцев уточнив, що сливу треба в'ялити, сам процес довготривалий, але якщо в'ялена слива вже є, це значно спрощує процес приготування.
Інгредієнти:
- шість-сім зубчиків часнику;
- по чверті чайної ложки кориці, кардамону, розмарину, коріандру, базиліку, орегано;
- гвоздика, лавровий лист, духмяний перець, прованські трави;
- 1 ст. л. яблучного оцту;
- 2 ст. л. цукру;
- 1 ч. л. солі;
- червоний гіркий перець, нарізаний кільцями.
Приготування
Усі інгредієнти разом зі сливою треба викласти шарами. Наступний крок - залити олією, розігрітою до 80–100 °C.
"Закуска - божественна. Під все, окрім манної каші. Хоча під неї теж ок. А запах… Повертає на хвильку в старі мирні часи", – похвалився Гетманцев.
Підписники подякували Данилові за рецепт, а дехто відреагував з гумором.
Реакція підписників
"Краще сливами займайтеся - менше буде проблем у підприємців!".
"Дякую за розкладку. Від себе додам. Краще брати угорку. Угорка солодка і щільна. Швидше буде в'ялитися. Обов'язково кладу гілочки свіжого розмарину. Для цього висадила кущ розмарину на балконі. В умовах наших зим, при закритому балконі прекрасно зимує".
"Цікавий рецепт. Треба вже робити дегустацію на виставці крафтових виробників".
Раніше ми писали, що Євген Клопотенко розповідав, як приготувати наливку зі слив. Шеф-кухар порадив обирати для напою стиглі щільні сливи темних сортів - це гарантія насиченого кольору та неповторного смаку.
Цікаві новини для вас:
- Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
- Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.
- Подвійне задоволення: рецепт маринованих огірків з шампіньйонами на зиму.