Лайм

Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці

Ця заготовка допоможе поринути в атмосферу Італії зимовими вечорами!

В'ялені помідори — одна з небагатьох чудових заготовок на зиму. Вони стануть універсальним доповненням для вечер в італійському стилі, а ще в'ялені томати досить прості в приготуванні і зробити їх можна вдома в духовці.

theLime розповідає рецепт приготування в'ялених томатів в домашніх умовах.

Читайте також: 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.

Для цього рецепта нам знадобиться 1 кг помідорів сорту сливка.

В'ялення - це спеціальна техніка обробки продуктів, що дозволяє посилити смак томатів і забезпечити їм тривале зберігання. Подавати в’ялені помідори можна як самостійну закуску, на шматочку чіабати з цибулею із крем-сиром, а також можна додавати до традиційної італійської пасти.

Процес в'ялення томатів в духовці займе від 6 до 8 годин, доки кожен шматочок помідорів зменшиться втричі. Зберігати в'ялені помідори слід в герметичному контейнері в холодильнику впродовж декількох днів або ж в морозильній камері до шести місяців.

Також готові томати можна розкласти в невеликі стерилізовані банки та залити гарячою оливковою олією. Ароматну олію з баночки потім можна використовувати в якості заправки для салатів.

Інгредієнти

  • Томати - 1 кг
  • Оливкова олія - 20 мл
  • Сіль - 25 ч. л
  • Базилік сушений - 0.5 ч. л.
  • Часник сушений - за смаком
  • Орегано сушене - за смаком
  • Перець червоний мелений - за смаком
  • Приправа "Італійські трави" - за смаком

Читайте також: Смачно, просто і ніякого тіста: як приготувати соковиту кабачкову піцу на сковорідці.

Рецепт приготування в'ялених томатів в духовці

Духовку розігрійте до 90°С.

Помідори промийте і ретельно висушіть кухонним рушником. У кожного помідора видаліть серцевину - це можна зробити за допомогою чайної ложки або кінчика столового ножа. Невеликі помідори краще розрізати навпіл, а більші — на чотири частини.

Шматочки помідорів покладіть у велику миску, збризніть їх оливковою олією і акуратно перемішайте, щоб олія рівномірно розподілилася.

Викладіть нарізані помідори на деко, застелене пергаментом, на невеликій відстані один від одного. Присоліть та посипте спеціями - базиліком, орегано, часниковим порошком, італійськими травами або червоним перцем.

Поставте деко в духовку на середній рівень і залиште дверцята трохи відкритими, щоб зайва волога могла випаровуватися.

Коли томати зменшаться в розмірі приблизно на третину, зазвичай, на це потрібно 6-8 годин, дістаньте їх з духовки і охолодіть. Зберігайте в холодильнику, морозильнику або в скляній банці, залитими олією.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Як приготувати італійську чіабату на воді: простий рецепт.
  2. Які дріжджі краще використовувати для домашнього хліба, щоб був смачним і не кришився.
  3. Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні