Український кулінар і ресторатор Євген Клопотенко, який нещодавно розповідав про квас із чорнобривців, на своєму сайті поділився рецептом сливової наливки. Шеф-кухар порадив обирати для напою стиглі щільні сливи темних сортів - це гарантія насиченого кольору та неповторного смаку.
На своєму сайті Клопотенко пояснив, якими мають бути етапи приготування алкогольного напою.
Сливова наливка
"Обирайте стиглі щільні сливи без вм'ятин, пошкоджень, у жодному разі не підгнилі. Надавайте перевагу темним сортам слив, тоді колір і смак наливки будуть насиченішими", – порадив Клопотенко.
Інгредієнти
- 1,5 кг слив;
- 300 г цукру;
- 500 мл горілки;
- 200 мл води.
Приготування
Читайте також: Мариновані помідори з чорнобривцями: спробуйте, якщо хочеться чогось новенького.
Сливи варто добре вимити, розрізати навпіл та видалити кісточки. У трилітрову банку потрібно викласти фрукти та залити їх горілкою.
Наступний крок - у мисці змішати воду й цукор та закип'ятити суміш. Отриманий сироп треба додати у банку зі сливами.
Насамкінець банку потрібно накрити капроновою кришкою та залишити настоятися в темному прохолодному місці протягом одного місяця. Все, тепер вміст банки треба процідити та розлити готову наливку по пляшках.
Додамо, що наливка зі слив є дуже корисною у помірних дозах. Вона покращує роботу шлунково-кишкового тракту, підтримує імунітет, зміцнює серцево-судинну систему, позитивно впливає на стан шкіри та зір.
Раніше ми писали, як приготувати смачний напій з яблук. З своїми смаковими якостями він нагадує усім знайомий "Живчик".
Цікаві новини для вас:
- Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
- Хіт сезону: як приготувати в'ялені помідори в духовці.
- Подвійне задоволення: рецепт маринованих огірків з шампіньйонами на зиму.