Український кулінар і ресторатор Євген Клопотенко, який нещодавно розповідав про квас із чорнобривців, на своєму сайті поділився рецептом сливової наливки. Шеф-кухар порадив обирати для напою стиглі щільні сливи темних сортів - це гарантія насиченого кольору та неповторного смаку.

На своєму сайті Клопотенко пояснив, якими мають бути етапи приготування алкогольного напою.

Сливова наливкаФото: Facebook

"Обирайте стиглі щільні сливи без вм'ятин, пошкоджень, у жодному разі не підгнилі. Надавайте перевагу темним сортам слив, тоді колір і смак наливки будуть насиченішими", – порадив Клопотенко.

Інгредієнти

  • 1,5 кг слив;
  • 300 г цукру;
  • 500 мл горілки;
  • 200 мл води.

Приготування

Читайте також: Мариновані помідори з чорнобривцями: спробуйте, якщо хочеться чогось новенького.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Сливи варто добре вимити, розрізати навпіл та видалити кісточки. У трилітрову банку потрібно викласти фрукти та залити їх горілкою.

Наступний крок - у мисці змішати воду й цукор та закип'ятити суміш. Отриманий сироп треба додати у банку зі сливами.

Насамкінець банку потрібно накрити капроновою кришкою та залишити настоятися в темному прохолодному місці протягом одного місяця. Все, тепер вміст банки треба процідити та розлити готову наливку по пляшках.

Додамо, що наливка зі слив є дуже корисною у помірних дозах. Вона покращує роботу шлунково-кишкового тракту, підтримує імунітет, зміцнює серцево-судинну систему, позитивно впливає на стан шкіри та зір.

Раніше ми писали, як приготувати смачний напій з яблук. З своїми смаковими якостями він нагадує усім знайомий "Живчик".

Цікаві новини для вас: