Мариновані помідори — справжня класика консервації на зиму, тож не дивно, що є безліч рецептів приготування смачних закусок. Але якщо хочеться чогось дійсно особливого, приготуйте мариновані помідори з... чорнобривцями. Ви отримаєте помідори з цікавим смаком, дивовижний зовнішній вигляд і можливість вразити своїх гостей оригінальною стравою.

Рецептом маринованих помідорів з чорнобривцями поділилась відома українська кондитерка і фудблогерка Лілія Цвіт у своєму YouTube-каналі.

Читайте також: Швидкі малосольні помідори в пакеті за 1 годину: перевірений рецепт суперзакуски.

За словами Лілії Цвіт, чорнобривці додають помідорам легкий пряний аромат і незвичний смак — помідори виходять кисло-солодкі та ароматні, а маринад набуває приємного золотавого відтінку.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Однак це ще не все, бо чорнобривці, окрім того, що є улюбленою квіткою українців, відомі своїми корисними властивостями. Вони містять ефірні олії з антибактеріальною дією, допомагають довше зберігати овочі без втрати смаку і надають легкий пряно-лимонний аромат.

Інгредієнти (на 1 літрову банку)

  • Помідори — щільні, м’ясисті, невеликого розміру
  • Чорнобривці — 4 квітки (свіжі, промиті)
  • Сіль — 1 ст. ложка з гіркою
  • Цукор — 1 ст. ложка без гірки
  • Оцет 9% — 1 ст. ложка
  • Вода — для маринаду

Для більш виразного смаку можна додати пару зубчиків часнику чи кілька горошин чорного перцю.

Читайте також: Подвійне задоволення: рецепт маринованих огірків з шампіньйонами на зиму.

Як приготувати помідори з чорнобривцями на зиму

1. Підготуйте овочі і квіти, банки та кришки простерилізуйте.

2. На дно кожної банки покладіть кілька квіток чорнобривців, далі — шар помідорів. Чергуйте, поки банка не буде заповнена. Зверху покладіть решту квітів.

3. Для маринаду у каструлі змішайте воду з сіллю та цукром, доведіть до кипіння і в кінці додайте оцет.

4. Гарячим маринадом залийте помідори, накрийте кришками і поставте банки в каструлю з водою для стерилізації.

5. Стерилізуйте банки 10 хвилин після закипання.

6. Герметично закрийте банки кришками, переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.

"Такі помідори стануть яскравою прикрасою будь-якого столу, а їхній незвичний аромат точно здивує гостей. Спробуйте приготувати хоча б кілька баночок — і, можливо, цей рецепт стане вашим улюбленим", - обіцяє Лілія Цвіт.

Смачного!

Цікаві новини для вас:

  1. Баклажани як гриби по-новому: смаку надасть секретний інгредієнт.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Смачніші за в’ялені: як приготувати французькі помідори конфі на зиму.