Сезон консервації у самому розпалі — господині запасаються на зиму смачними маринованими огірочками, помідорами та іншими овочами, які чудово доповнять стіл зимовими вечорами. Рецептів безліч — та щороку з'являються все нові й нові варіанти улюблених закусок.
Фудблогерка і авторка Youtube-каналу "Кухня з кишені & справи домашні" Любов Федюкевич розповіла, як приготувати на зиму особливі огірочки — з шампіньйонами.
Читайте також: Швидкі малосольні помідори в пакеті за 1 годину: перевірений рецепт суперзакуски.
За словами Любові, це подвійне задоволення, бо на столі відразу два види маринованих овочів: і огірки, і гриби. Є й секрети приготування — авторка відео радить дуже ретельно мити огірки, щоб на них не було "шипів" і колючок, а шампіньйони перед приготуванням треба проварити у воді з додаванням 0,5 ч. л лимонної кислоти на 1 літр води.
Інгредієнти на 4 літрові банки
- 2,5 кг огірків середнього розміру
- 1 кг шампіньйонів
- 1 цибуля
- 4 зубки часнику
- 1/2 стручка червоного гострого перцю
- листя хрону
- 4 стебла селери
- 8 листків чорної смородини
- 4 парасольки кропу
Читайте також: Баклажани як гриби по-новому: смаку надасть секретний інгредієнт.
Для маринаду на 1 л води
- 2 ст.л солі
- 3 ст. л цукру
- 120-125 мл оцту
Як приготувати огірки з грибами на зиму
1. На дно кожної банки треба покласти зелень, нарізану цибулю і роздавлений зубчик часнику.
2. Огірки помити, очистити від "шипів" і обрізати з обох боків хвостики.
3. Гриби почистити і проварити у воді з лимонною кислотою 5 хвилин.
4. У банки з зеленню і спеціями скласти почергово огірки, гриби і нарізаний шматочками гострий перець.
5. Готуємо маринад з розрахунку на 4 літрові банки огірків — його знадобиться приблизно 2 літри.
6. Киплячий маринад заливаємо у банки з огірками.
7. Стерилізуємо банки з огірками і грибами 10-12 хвилин і закриваємо кришками.
8. Залишаємо банки з огірками під теплою ковдрою до повного охолодження.
- Раніше ми розповіли, як приготувати бабагануш з баклажанів - приготуйте популярну східну закуску.
- Читайте також на theLime, як приготувати аджику з яблуками без оцту на зиму.
Цікаві новини для вас:
- 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
- Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
- Смачніші за в’ялені: як приготувати французькі помідори конфі на зиму.