Сезон консервації у самому розпалі — господині запасаються на зиму смачними маринованими огірочками, помідорами та іншими овочами, які чудово доповнять стіл зимовими вечорами. Рецептів безліч — та щороку з'являються все нові й нові варіанти улюблених закусок.

Фудблогерка і авторка Youtube-каналу "Кухня з кишені & справи домашні" Любов Федюкевич розповіла, як приготувати на зиму особливі огірочки — з шампіньйонами.

Читайте також: Швидкі малосольні помідори в пакеті за 1 годину: перевірений рецепт суперзакуски.

За словами Любові, це подвійне задоволення, бо на столі відразу два види маринованих овочів: і огірки, і гриби. Є й секрети приготування — авторка відео радить дуже ретельно мити огірки, щоб на них не було "шипів" і колючок, а шампіньйони перед приготуванням треба проварити у воді з додаванням 0,5 ч. л лимонної кислоти на 1 літр води.

Інгредієнти на 4 літрові банки

  • 2,5 кг огірків середнього розміру
  • 1 кг шампіньйонів
  • 1 цибуля
  • 4 зубки часнику
  • 1/2 стручка червоного гострого перцю
  • листя хрону
  • 4 стебла селери
  • 8 листків чорної смородини
  • 4 парасольки кропу

Читайте також: Баклажани як гриби по-новому: смаку надасть секретний інгредієнт.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Для маринаду на 1 л води

  • 2 ст.л солі
  • 3 ст. л цукру
  • 120-125 мл оцту

Як приготувати огірки з грибами на зиму

1. На дно кожної банки треба покласти зелень, нарізану цибулю і роздавлений зубчик часнику.

2. Огірки помити, очистити від "шипів" і обрізати з обох боків хвостики.

3. Гриби почистити і проварити у воді з лимонною кислотою 5 хвилин.

4. У банки з зеленню і спеціями скласти почергово огірки, гриби і нарізаний шматочками гострий перець.

5. Готуємо маринад з розрахунку на 4 літрові банки огірків — його знадобиться приблизно 2 літри.

6. Киплячий маринад заливаємо у банки з огірками.

7. Стерилізуємо банки з огірками і грибами 10-12 хвилин і закриваємо кришками.

8. Залишаємо банки з огірками під теплою ковдрою до повного охолодження.

Цікаві новини для вас:

  1. 20 хвилин – і аромат Італії на вашій кухні: як приготувати смачну фокаччу на сковороді.
  2. Соус сацебелі на зиму: як приготувати "родзинку" грузинської кухні.
  3. Смачніші за в’ялені: як приготувати французькі помідори конфі на зиму.