Лайм

Відомий автогонщик розповів, як королева Єлизавета вчила його застільним манерам

Опинившись з королевою за столом, потрібно пам’ятати цілий звід правил

Коли чемпіона "Формули-1" Льюїса Гамільтона запросили на ланч з королевою Єлизаветою II, його хвилювання завадило йому дотримуватися застільного етикету. Але на допомогу спортсмену прийшла сама королева.

Видання People пише, що після вручення Ордена Британської імперії 34-річний Гамільтон був запрошений на ланч з групою. За столом знаходилося вісім гостей, а сам гонщик сидів зліва від королеви.

"Я побачив план розсадки і сів поруч із нею. Я хвилювався, адже це було так круто. Коли я сів, вона була праворуч від мене, і я почав з нею розмовляти. Але вона сказала: "Спочатку ти говориш в цю сторону, а я в цю. Але я повернуся до тебе", - розповів Гамільтон.

Висаджування гостей і правила спілкування за столом під час королівських обідів та інших офіційних заходів чітко регламентовані. Загальновідомо, що королева розмовляє з людиною праворуч від неї до тих пір, поки не подадуть другу страву. Потім вона вона переключиться на розмову з людиною зліва від неї.

На щастя, помилка спортсмена не викликала в Єлизавети II особливого обурення.

"Вона говорила з хлопцем поруч із нею близько п'яти хвилин, а потім провела залишок часу, розмовляючи зі мною, - похвалився гонщик. - Вона мила жінка, і ми говорили про те, як вона проводить свої вихідні, про будинки і музику. Вона дійсно класна".

На прийомах королева завжди сідає поруч з найцікавішими і найбільш важливими гостями чоловічої статі, а її чоловік принц Філіп зазвичай сидить поруч із найважливішою гостею. При цьому монарша особа сидить не на чільному місці, а в центрі, навпроти принца Філіпа.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях