RU  UA

Зірки

Найгірше, що зі мною було: Леді Гага вперше розповіла про проблеми з психікою після зґвалтування

Співачка заговорила про свою боротьбу з ПТСР і самоушкодженням

Леді Гага в інтерв'ю для Elle з Опрою Вінфрі відверто розповіла про те, як пережила психотичний епізод і посттравматичний стресовий розлад після згвалтування в 19 років.

"У мене ПТСР. У мене хронічний біль. Нейропатичний біль як реакція на травму - щотижнева частина мого життя. Я приймаю ліки; у мене є кілька лікарів. Так я виживаю", - зізналася 33-річна співачка.

Гага закликала людей, які переживають нелегкі часи, вірити в себе.

"Я продовжувала йти, і ці діти, і навіть дорослі, які пережили стільки всього, я хочу, щоб вони знали, що можуть продовжувати йти, можуть вижити, можуть виграти свій "Оскар", - сказала вона. - Я також хотіла б, щоб хто-небудь спробував звернутися за допомогою, коли відчує себе готовим. І я закликаю інших, якщо вони побачать, що хтось страждає, підійти і сказати: "Гей, я бачу, що ти страждаєш, і я тут. Розкажи мені свою історію".

Вперше Гага привселюдно заявила про деякі проблеми, які переслідували її в житті. Так, вона зізналася, що довгий час наносила собі порізи.

"Я не особливо про це розповідала, але думаю, що людям важливо знати і чути. Я займалася самоушкодженням протягом довгого часу, і єдиний спосіб, який допоміг мені припинити різати себе, - усвідомлення, що я намагалася показати людям, що мені боляче, замість того, щоб сказати їм і попросити про допомогу", - говорить Гага.

Співачка переконує людей, які переживають подібні почуття, звернутися за допомогою. Також вона дала кілька практичних рекомендацій:

"Одна річ, яку я хотіла б запропонувати людям, які борються з ПТСР або проблемами самоушкодження, або суїцидальними ідеями, - це лід. Якщо ви покладете руки в миску з крижаною водою, це потрясе нервову систему і поверне вас до реальності", - говорить вона.

Також Леді Гага назвала психотичний епізод в зв'язку з ПТСР - однією з найгірших подій, які коли-небудь з нею траплялися.

"Для мене фіброміалгія - більш легкий біль; реакція на травму набагато гірше. Насправді я відчуваю те, що відчувала, коли впала на розі вулиці після того, як мене кілька разів згвалтували протягом декількох місяців. Це почуття повторюється, - зізнається співачка. - В якийсь момент у мене стався психотичний зрив, і це була одна з найгірших речей, які коли-небудь зі мною відбувалися. Мене доставили у відділення швидкої для невідкладної допомоги, до мене викликали лікаря, психіатра. Я не розуміла, що відбувається, тому що все моє тіло заніміло, я повністю від нього відокремилася. Я кричала, а потім він заспокоїв мене і дав мені ліки".

З тих пір Гага змінила своє життя і закликала інших прийняти в важкі моменти будь-яку допомогу, будь-то ліки або психотерапія.

  • Акторська кар'єра Леді Гаги набирає обертів. Зірка зіграє вбивцю і колишню дружину Гуччі в новому фільмі Рідлі Скотта.
  • Елтон Джон в своїх мемуарах розкритикував Мадонну через її слів про Леді Гагу. Співак назвав знамениту колегу гидкою і невдячною.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.