Лайм

Ольга Сумська розкрила секрет приготування найсмачнішої куті: вся справа в незвичайному інгредієнті

Акторка поділилася своїм фірмовим рецептом

У переддень Різдва, 6 січня, відзначається Святвечір або Святий вечір. Головним атрибутом свята є кутя. Обожнює готувати цю страву і українська акторка Ольга Сумська.

Своїм фірмовим рецептом артистка поділилася з шанувальниками на сторінці в Instagram. Ольга готує кутю з пшениці, але каже, що її також можна варити з рису або булгуру - виходить не менш смачно.

"Варимо спеціальний швидкого варіння сорт пшениці до готовності (тут важливо не переварити!), Окремо запарюємо сухофрукти (курага, родзинки, хто любить - чорнослив, груші, яблука). Цей навар зберігаємо. Також окремо запарюємо волоські горіхи, щоб з них вийшла гіркота. Далі беремо мак, заливаємо водою, додаємо пару ложок цукру і варимо 15 хвилин на малому вогні, потім перетираємо в ступці або мелем на м'ясорубці. Зварену пшеницю (якщо не знайшли, можна замінити булгуром, рисом) змішуємо з подрібненими сухофруктами (перемолоти) і перетертим маком! Мед додаємо за смаком. Якщо суміш суха, долийте навар із сухофруктів", - поділилася Сумська.

Акторка додала, що її секретним інгредієнтом є ложка коньяку. За словами Ольги, таку кутю можна їсти тричі на день весь тиждень і не набридне.

  • Напередодні Різдва Олег Винник і Олександр Пономарьов підготували українцям сюрприз. Артисти разом записали знамениту святкову колядку "Добрий вечір тобі, пане господарю!" . Чоловічий дует розбавила бек-вокалістка Винника Таюне.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

"Нова мелодія, стара істина": Лобода презентувала сингл Spogady

Співачка Світлана Лобода представила новий сингл з текстом, заснованим на особистих переживаннях