RU  UA

Зірки

Не хотіла вживати наркотики і втратила друзів: Біллі Айліш поділилася історією своєї депресії

Депресія і суїцидальні думки співачки вилилися в пісню "everything I wanted"

Біллі Айліш не приховує, що пережила депресію, яка в 2018 році ледь не привела її до суїциду, і в новому інтерв'ю для New York Ti mes 18-річна співачка відверто розповіла про причини захворювання.

Фото: @billieeilish в Instagram

Вперше з депресією Айлиш зіштовхнулася в ранньому підлітковому віці, коли розірвала епіфізарну пластинку стегна. Кістка відокремилася від м'яза, і дівчинці довелося кинути колишню компанію і танці, які вона так любила. Нездатна танцювати, Біллі впала в глибоку тугу. У деяких випадках це проявлялося в актах самоушкодження: коли її турбував біль, який вона не могла контролювати, вона обирала "контрольований біль".

"Я завжди була дуже стійкою. Я ніколи не говорю людям, коли мені боляче, але я завжди відчувала біль", - говорить вона.

Депресію поглиблювала давня дисморфофобія - розлад, через який в своєму тілі Біллі почувалася некомфортно. Айліш згадує, як у віці 8 років їй довелося піти з хору, бо інші діти над нею сміялися. На жаль, після цього ситуація не покращилася.

"Мені довелося покинути хор, і я втратила всіх своїх друзів. Потім я не хотіла вживати наркотики, і втратила всіх своїх нових друзів, тому що вони це робили, - сказала лауреатка "Греммі". - Тоді у мене не було нікого".

У червні 2018 року популярний репер XXXTentacion, якого Айліш вважала близьким другом, був застрелений. На момент вбивства він очікував суду у справі про побутове насильство щодо колишньої подруги, і коли Біллі публічно оплакувала його смерть, її критикували за підтримку жорстокого поводження з жінками. "Мій друг помер, а потім його просто обсмоктували протягом року", - згадує вона темні часи.

Біллі з братом Фінеасом О'коннелом Фото: @billieeilish в Instagram

У вересні 2018 року Біллі наснилося, як вона наклала на себе руки, стрибнувши з даху будівлі. Прокинувшись, дівчина здивувалася, що кошмар її не злякав, а навпаки, здався привабливим і бажаним. Наступного дня вона розповіла про це своєму братові Фінеасу, і разом вони почали працювати над піснею "everything I wanted" ("все, чого я хотіла"), в якій вона співає про самогубство.

"Це був період, коли я дійсно хвилювався за сестру, і я шкодував, що допоміг їй написати таку похмуру пісню, - сказав брат і продюсер співачки. - Це як музичний еквівалент того, щоб дати алкоголіку ще одне пиво. Я не збираюся це підтримувати".

  • Раніше Айліш зізнавалася, що подолати суїцидальні думки їй допомогла психотерапія і взаємодія з публікою на концертах. Також вона дала пораду людям, які знаходяться в схожому стані.
  • Біллі Айліш роздяглася на концерті в знак протесту проти бодішеймінга. Співачка звернулася до людей, які засуджують її тіло і одяг.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.