Лайм

В СБУ пояснили рішення виключити російську ведучу Катерину Варнаву з "чорного списку"

На початку червня Катерину Варнаву виключили з переліку заборонених в Україні осіб

У Службі безпеки України пояснили рішення виключити російську телеведучу Катерину Варнаву з переліку осіб, які становлять загрозу для національної безпеки, та дозволити їй в'їзд на територію країни.

Як пише "Радіо Свобода", представники спецслужби послалися на той факт, що за час дії заборони (яку Варнаві оголосили в травні 2017-го терміном на три роки) ніяких неправомірних дій знаменитість не скоювала.

Фото: instagram.com/kativarnava

"Якщо за період дії заборони даних щодо вчинення особою дій, що можуть завдати шкоди національній безпеці, не отримано, ухвалюється рішення про скасування заборони в’їзду в Україну цій особі", - йдеться у відповіді СБУ.

Про виключення Катерини Варнави з так званого "чорного списку" раніше клопотав Новий канал, адже до винесення заборони Варнава була його ведучою - обличчям проекту "Хто зверху". Згодом канал став домагатися її виключення зі списку заборонених осіб для можливості повторної трансляції передачі на ТБ.

  • В'їзд до України Катерині Варнаві заборонили в травні 2017 року після незаконних гастролей з комедійної студією Comedy Woman в окупованому Росією Криму. Сама ведуча через три роки заявила, що не розуміє, "як стала ворогом України", і що в Крим більше не поїде.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.