Лайм

10 вражаючих фото з космосу, які показують, як коронавірус змінив життя міст

Переповнені людьми місця спорожніли після початку пандемії

Сьогодні наша планета виглядає безлюдною - пандемія навела свої порядки. У найбільших містах, де ще вчора не можна було проштовхнутися від туристів та місцевих жителів, стало порожньо.

Потяги без пасажирів, аеропорти без літаків, автостоянки без машин, храми і вулиці без людей - так виглядають країни, де продовжує бушувати коронавірус. Як сьогодні виглядають з космосу наслідки Covid-19 в Китаї, з якого почалося поширення вірусу, та інших країнах - дивіться в наступній добірці.

Аеропорт в Ухані (Китай)

На знімках нижче зображений китайський аеропорт до і під час пандемії коронавірусу. На першому фото показані літаки, парковка, заповнена автомобілями, та інші транспортні засоби. На другому знімку можна побачити той же аеропорт приблизно через 2 місяці після початку спалаху коронавірусу.

Аеропорт в Ухані до пандемії, 17 жовтня 2019 року Фото: Maxar Technologies

Той же аеропорт під час коронавірусу, 25 лютого 2020 року Фото: Maxar Technologies

Вулиці Уханю

На першому знімку показані вулиці міста, заповнені машинами, які рухаються в різному напрямку. На другому знімку - майже спорожнілі дороги.

Автомобільний рух в Ухані перед коронавірусом, 17 жовтня 2019 року Фото: Maxar Technologies

Спорожнілі дороги під час пандемії, 25 лютого 2020 року Фото: Maxar Technologies

Площа в Ухані

На цих кадрах показана площа в Ухані до і після спалаху коронівирусу. На першому знімку можна побачити повну автомобільну парковку поруч з широкою дорогою, заповненою машинами. Другий кадр показує наслідки китайської ізоляції.

Площа в Ухані перед коронавірусом, 17 жовтня 2019 року Фото: Maxar Technologies

Площа під час коронавірусу, 25 лютого 2020 року Фото: Maxar Technologies

Діснейленд в Японії

Ці кадри показують вид на Діснейленд в Токіо до і під час пандемії. На першому фото можна побачити відвідувачів, на другому - спорожнілий парк.

Натовп в токійському Діснейленді, 1 лютого 2020 року Фото: Maxar Technologies

Спорожнілий Діснейленд під час коронавірусу, 1 березня 2020 року Фото: Maxar Technologies

Головна площа китайської столиці

Площа Тяньаньмень у Пекіні до і під час коронавірусу. На першому знімку можна побачити людей і рух транспорту. Другий знімок показує спорожнілу площу.

Площа Тяньаньмень у Пекіні до коронавірусу Фото: Maxar Technologies

Та ж площа під час пандемії Фото: Maxar Technologies

  • Майстер шкіряних виробів на ім'я Джеймс показав кращу маску в дні пандемії. Чоловік постарався на славу, і результат перевершив всі очікування. Шанувальники серії фільмів "Чужий" вже шикувалися в чергу.
  • Читайте також на theLime історію про те, як розділені в дитинстві сестри шукали один одного більше 50 років, але зустрітися їм вдалося завдяки обставинам, пов'язаних з епідемією коронавірусу.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime , щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм