Лайм

В Японії офісних працівників виманюють на природу - для цього в парках і лісах відкривають Wi-Fi

Дистанційні працівники зможуть влаштувати виїзний офіс в наметах

Національні парки по всій Японії встановили точки доступу Wi-Fi, щоб виманити на природу співробітників компаній, що працюють віддалено. Видання Japan Times повідомляє, що фінансуванням проекту займається Міністерство навколишнього середовища.

Фото: Wikimedia Commons

"Ми хотіли б, щоб люди почали відвідувати прилеглі національні парки", - сказав міністр навколишнього середовища Сіндзіро Коїдзумі. До такого рішення уряд підштовхнуло бажання пожвавити постраждалу під час пандемії Covid-19 економіку, оскільки японці як і раніше не ризикують подорожувати на великі відстані.

"Ми хотіли б запропонувати план, згідно з яким гості можуть працювати вранці і насолоджуватися такою діяльністю, як походи і веслування на каное зі своїми сім'ями в другій половині дня, - сказав співробітник одного з готелів в національному парку Нікко в префектурі Тотігі. - Ми хочемо, щоб люди працювали віддалено, відпочиваючи подалі від їхнього звичайного повсякденного життя".

Уже чотири національні парки планують здавати в оренду великі намети, портативні генератори та пристрої Wi-Fi, щоб люди могли працювати в кемпінгах подалі від цивілізації. Вони також пропонують послуги з установки і розбирання наметів, а також постачають гостям їжу, щоб у тих було більше часу для роботи і відпочинку.

  • Незадоволеному туристу загрожує 2 роки в'язниці за негативний відгук на готель. Його звинувачують в наклепі, за яку в Таїланді карають дуже серйозно.

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм