Лайм

Плісирована спідниця знову в моді: ось 7 стильних образів на кожен день

З чим носити найбільш трендову спідницю 2020

У 2020 році плісирована спідниця б'є всі рекорди популярності, і її можна зустріти в гардеробі практично кожної модниці.

Плісе (в перекладі з англійської слово pleats означає "складки") - це вид драпірування тканини, при якому на ній штучно створюються паралельно розташовані складки. Плісировані спідниці та сукні були популярні в 1920-х, а потім в 1950-х і 1990-х.

Зазначимо, що в історії моди немає однозначної думки, хто придумав спідницю плісе. Одні стверджують, що спідницю в складку розробив французький кутюр'є Жан Пат для тенісистки Сюзанни Ленглі, яку дівчина одягла для виступу на Уїмблдоні в 1921 році. Інші ж, що плісе стало популярним завдяки Коко Шанель - в 1926 році вона придумала свою маленьку чорну сукню зі спідницею плісе. А в 1950-х величезний фурор мала поява на екранах Мерилін Монро в білій сукні з плісированою спідницею. Які ж варіанти цих спідниць зараз на піку моди?

Міні

У нинішньому сезоні ви можете вибрати найрізноманітніші варіації плісированої спідниці. Як варіант - ультракоротке міні в крупну або дрібну складку. Таку спідницю можна одягти з водолазкою і грубими черевиками або ж із взуттям на високих підборах.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Міді

Найпоширеніший варіант серед модниць - спідниця плісе довжини міді. Цю модель можна носити зі светром і високими чобітьми-ботфортами.

Фото: pinterest.com

Актуальними є також спідниці плісе з металевим блиском - такий образ можуть доповнити кеди або кросівки і яскрава косуха або утеплена джинсівка.

Фото: pinterest.com

Максі

Плісировані спідниці довжини максі найчастіше носять влітку, проте якщо на вулиці суха погода - надіти її можна і восени. Доповнити лук можна теплим кардиганом або курткою оверсайз.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Плісирована шкіряна спідниця

Спідниця плісе зі шкіри або еко-шкіри також стане незамінною річчю в осінньому гардеробі. Чудовим буде поєднання як з косухою і лоферами, так і з грубими черевиками.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Асиметрична спідниця

Плісирована спідниця з асиметричною довжиною буде стильним рішенням і точно виділить вас з натовпу. Такий варіант більше підходить для виходу в світ.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Багатоярусна спідниця

Також в моді багатоярусні, комбіновані спідниці зі вставками та деталями плісе. Такий предмет у гардеробі буде підкреслювати вашу індивідуальність.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Спідниця з ефектом омбре

Ще один варіант спідниці плісе - з красивим переходом кольору під назвою "деграде" або омбре. Такий варіант спідниці можна надіти як із косухою і кросівками, так і з довгим кардиганом і чобітками на високому каблуці.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм