Лайм

Печемо вдома страшне печиво на Хелловін: прості рецепти до свята

Чим здивувати гостей під час вечірки

Щороку в ніч з 31 жовтня на 1 листопада у всьому світі святкують Хелловін, або як його ще називають Днем всіх святих. Головним символом свята є світильник Джека, зроблений з гарбуза, за стародавніми повір'ями вважається, що він відлякує злих духів.

Увечері в громадських закладах, прикрашених до свята, починаються тематичні вечірки з оригінальними стравами, куди люди приходять в образах чудовиськ, відьом, мерців та іншої нечисті. Діти в карнавальних костюмах подорожують з хати в хату, просячи частування фразою "Trick-or-treat".

Які ж солодощі приготувати на це моторошне свято, щоб здивувати гостей?

Печиво з гарбузовою начинкою

Інгредієнти для тіста: борошно (300-350 г), вершкове масло (120 г), цукор (130-140 г), сметана (50 мл), сода (1/2 ч. л.), сіль.

Інгредієнти для начинки: очищений гарбуз (150 г), цукор (2 ст. л.), борошно (1 ст. л. з гіркою), ванільний цукор (10 г), кориця (не обов'язково).

Приготування

Крок 1: Вершкове масло з'єднуємо з цукром і сметаною, розтираємо виделкою.

Крок 2: Додаємо в отриману масу соду і щіпку солі, потім поступово всипаємо борошно.

Крок 3: Вимішуємо тісто, накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник.

Крок 4: Робимо начинку: м'якоть сирого гарбуза подрібнюємо в блендері до однорідного пюре.

Крок 5: У гарбузове пюре додаємо цукор, борошно, і за бажанням - ванільний цукор і корицю, перемішуємо.

Крок 6: Дістаємо з холодильника тісто, розгортаємо його і робимо кружечки за допомогою кулінарного кільця або звичайного келиха.

Крок 7: Половину кружечків залишаємо, а на інших вирізаємо очі, ніс і рот, як у Джека.

Крок 8: На цільні кружечки викладаємо нашу начинку з гарбуза, залишаючи по краях трохи місця.

Крок 9: Накриваємо кружечок з начинкою вирізаним, скріплюємо по контуру. Викладаємо печиво на змащену маслом форму або на пергаментний папір.

Крок 10: У розігріту до 180°С духовку ставимо наше печиво на 7-10 хвилин - поки воно не підрум'яниться. Потім виймаємо печиво і чекаємо, поки воно охолоне.

Фото: pinterest.com

Печиво на Хелловін з декором

Інгредієнти для тіста: масло вершкове (175 г), борошно пшеничне (250 г), цукор ванільний (8 г), цукрова пудра (75 г), сік лимонний (1 ст. л.), сіль (щіпка).

Інгредієнти для декору: шоколад темний (50 г).

Приготування

Крок 1: Беремо холодне масло і ріжемо його на кубики.

Крок 2: Просіваємо борошно і цукрову пудру через сито, додаємо лимонний сік і ванільний цукор.

Крок 3: Змішуємо масло з борошном та іншими перерахованими вище інгредієнтами за допомогою міксера.

Крок 4: Вимішуємо тісто, загортаємо в харчову плівку і відправляємо на 30 хвилин "відпочивати" в холодильник.

Крок 5: Розкачуємо тісто завтовшки 3-4 мм, вирізаємо з нього кружечки. Разігріваємо духовку до 180°С.

Крок 6: Викладаємо печиво на пергаментний папір. Ставимо деко в духовку і випікаємо при температурі 180°С в середньому 8-10 хвилин.

Крок 7: Даємо печиву трохи відпочити, а потім декоруємо - за допомогою розтопленого шоколаду малюємо павутину або павучків.

Фото: pinterest.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм