Лайм

Пекар 20 років продавав своє фірмове печиво, але суд позбавив його улюбленої справи - всьому виною секретний інгредієнт

Експертиза визнала, що десерт непридатний для вживання в їжу

Пекар з Німеччини протягом 20 років продавав поштою печиво, яке виготовляв за своїм фірмовим рецептом. Однак нещодавно суд наказав йому припинити виробництво.

Справа в тому, що кондитер додає в свій продукт тирсу. Причому, не приховує цього - він відкрито вказує цей інгредієнт на упаковці печива. Чоловік стверджує, що це не звичайна деревина, а "мікробіологічна тирса", які нічим не відрізняються від висівок, які, як відомо, їсти можна, пише Oddity Central.

Фото: pixabay.com

Суд не повірив твердженням пекаря і заборонив продаж його фірмового печива.

"Ці печива не повинні бути в продажу. Вони небезпечні і, за об'єктивними оцінками, не підходять для вживання в їжу, - йдеться в звіті про рішення Вищого адміністративного суду Баден-Вюртемберга. - Виробник стверджує, що тирса - традиційний інгредієнт, але насправді її не використовують навіть в якості промислового корму для тварин".

Рішення суду ще не набрало юридичної сили, так що у пекаря є шанс поборотися за свій унікальний рецепт, подавши апеляцію.

Навіщо ж чоловік взагалі включав в свій рецепт тирсу? За даними інституту Conucopia, в 1700-х роках європейські пекарі змішували борошно і тирсу, щоб заощадити на сировині. Можливо, німецький кондитер теж вирішив таким чином схитрувати, але зробив це відкрито.

Фото: pixabay.com

  • Пекар-самоучка з США Хелен Ньюджент перетворила приготування пирогів в справжнє мистецтво - кожен дизайн унікальний і виглядає настільки апетитно, що так і хочеться спробувати.
  • Помилуйтеся на твори кондитера, яка перетворила будинок Кевіна з фільму "Один вдома" в імбирний пряник висотою 1,5 метра. Солодкий шедевр створили на честь 30-річчя різдвяної комедії.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

"Найголовніше вбити Путіна в собі". Інтерв’ю з актором Романом Ясіновським

Роман Ясіновський поділився думками про зміни у Театрі Франка, популярні фільми про війну, а також висловився про роботу Держкіно.

"Хочеться вірити, що Трамп своїм батьківським досвідом допоможе Зеленському". Інтерв’ю з акторкою Наталією Сумською

Наталія Сумська поділилася роздумами про театр, українське кіно, а також відповіла на запитання про Зеленського, Трампа та Такера Карлсона.

"Українці не вміють мислити раціонально, що довели вибори 2019 року". Інтерв’ю з письменником Андрієм Кокотюхою

Андрій Кокотюха розповів про ніші, які звільнилися в українській культурі, пояснив, чому важко писати детективи, а також згадав хорошого товариша Віталія Чепиногу.