Пекар з Німеччини протягом 20 років продавав поштою печиво, яке виготовляв за своїм фірмовим рецептом. Однак нещодавно суд наказав йому припинити виробництво.
Справа в тому, що кондитер додає в свій продукт тирсу. Причому, не приховує цього - він відкрито вказує цей інгредієнт на упаковці печива. Чоловік стверджує, що це не звичайна деревина, а "мікробіологічна тирса", які нічим не відрізняються від висівок, які, як відомо, їсти можна, пише Oddity Central.
Суд не повірив твердженням пекаря і заборонив продаж його фірмового печива.
"Ці печива не повинні бути в продажу. Вони небезпечні і, за об'єктивними оцінками, не підходять для вживання в їжу, - йдеться в звіті про рішення Вищого адміністративного суду Баден-Вюртемберга. - Виробник стверджує, що тирса - традиційний інгредієнт, але насправді її не використовують навіть в якості промислового корму для тварин".
Рішення суду ще не набрало юридичної сили, так що у пекаря є шанс поборотися за свій унікальний рецепт, подавши апеляцію.
Навіщо ж чоловік взагалі включав в свій рецепт тирсу? За даними інституту Conucopia, в 1700-х роках європейські пекарі змішували борошно і тирсу, щоб заощадити на сировині. Можливо, німецький кондитер теж вирішив таким чином схитрувати, але зробив це відкрито.
- Пекар-самоучка з США Хелен Ньюджент перетворила приготування пирогів в справжнє мистецтво - кожен дизайн унікальний і виглядає настільки апетитно, що так і хочеться спробувати.
- Помилуйтеся на твори кондитера, яка перетворила будинок Кевіна з фільму "Один вдома" в імбирний пряник висотою 1,5 метра. Солодкий шедевр створили на честь 30-річчя різдвяної комедії.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.