Лайм

Кейт Мосс виповнилося 47 років: як сьогодні виглядає одна з найбільш високооплачуваних моделей світу

Чим сьогодні займається супермодель

16 січня свій день народження відзначає британська супермодель, актриса і дизайнер одягу Кейт Мосс, яка була однією з найбільш високооплачуваних моделей у 1990-х і 2000-х роках. theLime вирішив згадати її біографію і показати, як знаменитість виглядає сьогодні.

Майбутня зірка народилася у 1974 році в районі Великого Лондона Кройдон, в родині Лінди Розіни, яка працювала барменом, і Пітера Едварда Мосса - агента з подорожей. Коли дівчинці було 13 років, її батьки розлучилися.

Фото: pinterest.com

У 14 років Кейт помітила в аеропорту Нью-Йорка директор лондонського агентства "Сторм" Сара Дукас, яка запросила її спробувати себе в якості моделі. І через два роки Кейт з'явилася на обкладинці журналу "Фейс".

Фото: pinterest.com

На початку 1990-х у світі моди з'явилася нова тенденція під назвою "андрогінність" - тобто розмитість відмінностей між чоловіками і жінками в зовнішньому вигляді. Американський дизайнер Кельвін Кляйн (бренд "Calvin Klein") зумів одним з перших використовувати цю нову тенденцію в моді, популяризувати стиль унісекс. Він побачив юну Кейт, яка як ніхто інший втілювала цей образ.

Фото: pinterest.com

Незабаром вона стала "обличчям" рекламної кампанії парфумів "Calvin Klein One", що зробило її супермоделлю.

Також Мосс зламала монополію високих "супермоделей" кінця 1980-х - початку 1990-х років (Лінда Євангеліста, Клаудія Шиффер, Наомі Кемпбелл, Надя Ауерман). Її зріст становив усього 168 см.

Фото: pinterest.com

З 1990 року Кейт Мосс почала зніматися в рекламі.

Фото: pinterest.com

З популярністю Кейт настала також епоха дуже худих моделей-підлітків. Саме з середини 1990-х на подіумах світу стали з'являтися все більше юні дівчата-моделі, чий вік не перевищував 16 або навіть 14 років.

Фото: pinterest.com

Кейт Мосс заробила свій перший мільйон у віці 20 років, а у 2000 році її назвали найбільш високооплачуваною моделлю світу.

Фото: pinterest.com

У 2005 році Мосс виступила в ролі дизайнера і моделі лінії "Кейт Мосс для Топшоп". Співпраця з "Топшоп" принесла їй понад 5,2 мільйона доларів.

Фото: instagram.com/katemosslatest

За свою кар'єру Кейт Мосс брала участь у багатьох кампаніях і показах найвідоміших будинків моди, таких як "Гуччі", "Дольче і Габбана", "Луї Віттон", "Версаче", "Шанель", "Mіссоні", "Крістіан Діор", " Лонгчамп"," Девід Юрман".

Кейт Мосс була обличчям косметичного бренду "Крістіан Діор", а також ліній одягу "Манго" і "Лю-Джо".

Фото: instagram.com/katemosslatest

Вона неодноразово з'являлася на обкладинках найпрестижніших журналів мод, таких як "Харперс Базаар", "Вог", "Космополітен", "Елль" і "Гламур", що продовжує робити і по сьогоднішній день.

Фото: instagram.com/katemosslatest

Особисте життя

На відміну від кар'єри в особистому житті Кейт Мосс все було не настільки гладко.

Фото: instagram.com/katemosslatest

Спочатку вона зустрічалася з фотографом моди Маріо Сорренто, потім з відомим американським актором Джонні Деппом. Після розриву з ним у Кейт Мосс було безліч кавалерів: Біллі Зейн, Ентоні Ленгтон, Джек Ніколсон та ін.

Фото: instagram.com/katemosslatest

Потім модель була у відносинах з видавцем Джефферсоном Хеком, від якого в 2002 році народила доньку Лілу Грейс.

Фото: pinterest.com

У 2005 році Мосс познайомилася з музикантом Пітом Доерті.

Фото: instagram.com/katemosslatest

У вересні 2007 року Кейт Мосс познайомилася з Джеймі Хінсом, гітаристом англо-американського інді-рок дуету The Kills. Вони одружилися 1 липня 2011 року в Лондоні, проте вже в 2016-м розлучилися.

Фото: instagram.com/katemosslatest

Найцікавіші історії та новини дня тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм