Лайм

Оркестр на площі та класика джазу з Нью-Йорка: у Львові завершився Leopolis Jazz Fest 2021

28 червня у Львові пройшов останній день міжнародного джазового фестивалю

П'ятиденна хода міжнародного фестивалю Leopolis Jazz Fest 2021 добігла кінця: 28 июня прозвучали завершальні концерти музикантів з України, США, Швеції та Німеччини, а на сцені ім. Едді Рознера відбулося урочисте вручення премії "Leopolis Jazz Music Awards". Розповідаємо, яким був фінальний день джазового опен-ейру у Львові.

На затишній сцені Leopolis Jazz Fest у дворі палацу Потоцьких виступили музиканти, які займають різні полюси джазової музики, але не зважаючи на відмінності, публіка зустріла їх однаково тепло і відкрито.

Jive Review Фото: Марина Нижник

Український секстет Jive Review миттєво стер розслаблену сонливість із облич гостей, адже під їхній енергійний свінг і зухвалий ритм-н-блюз було неможливо всидіти на місці. Вільна і розкута манера музикантів передалася публіці, і газон заповнився щасливими танцюючими. Спочатку бенд грав інструментальні композиції, але під кінець виступу на сцену вийшла співачка Марія Пясецька, чий харизматичний вокал остаточно підкорив слухачів. Jive Review виклалися на повну, і двір палацу Потоцьких заповнився гучним "Браво".

Фото: Марина Нижник

Фото: Марина Нижник

Другими сцену зайняли музиканти з Німеччини Timo Vollbrecht Fly Magic. Четверо друзів грають вдумливий джаз із елементами пост-року та інді-музики, а їхні композиції присвячені неординарним людям із різних країн, яких вони зустрічали на своєму шляху. Така концепція збагатила як звуковий, так і емоційний спектр їхньою музики, зробивши її щирою і виразною.

Timo Vollbrecht Fly Magic Фото: Марина Нижник

Фото: Марина Нижник

На площі Ринок у День Конституції зібралося багато людей, зачарованих грою симфонічного оркестру INSO-Львів і трепетним вокалом віртуозної української джазової співачки і композитора Тамари Лукашевої. Крім її власних творів у програмі також прозвучала музика одеського композитора і піаніста Юрія Кузнєцова.

INSO-Львів Фото: Марина Нижник

Фото: Марина Нижник

Слідом за оркестровим багатоголоссям на сцені зазвучала ніжна музика шведського тріо MusicMusicMusic, козирною картою якого стало виразне фортепіано у супроводі м'якого баса і барабанів.

Головну сцену ім. Едді Рознера у фінальний день фестивалю відкрив український співак Pianoboy з програмою Jazz Live. "Це дуже емоційний мікс з раннього бі-бопа, кул-джазу, свінгу, кубинського і бразильського джазу, авангард-джазу, фанку та фьюжн, танго і, звичайно, лірики - балад, джаз-вальсів. І не обійдеться без класичної музики, тому що все це частина нашого осмислення себе як людей постмодерної доби", - розповів артист про свою програму.

Pianoboy Фото: Марина Нижник

Фото: Марина Нижник

Компанію Pianoboy на сцені склала Джамала, яка починала свій творчий шлях як джазова співачка, і досі використовує у своїх піснях характерну вокальну техніку.

Хедлайнером, що закрив ювілейний десятий Leopolis Jazz Fest, став легендарний джаз-оркестр Лінкольн-центру з Нью-Йорка. 15 віртуозних музикантів під чуйним керівництвом трубача, композитора і дев'ятикратного володаря "Греммі" Вінтона Марсаліса бездоганно виконали твори класики джазу, авторські композиції та рідкісні шедеври, що здивували навіть бувалих знавців жанру. Саме Марсаліс у 2021 році став лауреатом міжнародної премії "Leopolis Jazz Music Awards" ім. Едді Рознера, яка поповнила багатий список його музичних регалій.


Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від LeopolisJazzFest (@leopolisjazz)

Leopolis Jazz Fest 2021 завершився на зворушливій і урочистій ноті, і організатори впевнені, що пандемія більше не стане перешкодою для музики: у 2022 році з 24 по 28 червня у Львові пройде одинадцятий джазовий фестиваль.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм