Лайм

Серіал "The Last of Us" може стати новим хітом після "Венздей": що про нього відомо

Перша серія екранізації гри виходить 15 січня

Серіал Netflix "Венздей" у 2022 році побив безліч рекордів із переглядів і породив вірусний TikTok тренд, який підхопили навіть українські військові. Однак 15 січня на HBO виходить новий серіал, який має всі шанси затьмарити популярність похмурої дівчинки з кісками. Екранізація культової гри "The Last of Us" від шоураннера серіалу "Чорнобиль" Крейга Мазіна – потенційний хіт 2023 року. Розповідаємо, що треба знати про нього перед переглядом.

Фото: https://www.instagram.com/thelastofus/

Про що серіал "The Last of Us"

Сюжет серіалу "The Last of Us" ("Останні з нас") заснований на однойменній ігровій франшизі у жанрах пригодницького бойовика, жахів та виживання від американської студії Naughty Dog. Його дія відбувається через 20 років після того, як зомбі-апокаліпсис знищив звичне життя на Землі. Головний герой Джоел (Педро Паскаль) - мовчазний найманець-одинак, який веде 14-річну Еллі (Белла Ремсі) в небезпечну подорож по закинутим містам у США. Як у грі, так і в серіалі героїв оточують різні загрози: небезпечні заражені, які передають вірус через укуси, а також люди - бандити, мародери, релігійні фанатики та силові угруповання.

Читайте по темі: Серіал "Венздей" став хітом: що подивитися схожого в жанрах містика, комедія, жахи.

Фото: https://www.instagram.com/thelastofus/

У франшизи The Last of Us є безліч фанатів, які ставлять високу планку перед серіалом, адже головна характеристика гри - бездоганно пропрацьований сюжет і захоплюючі кат-сцени, які навіть поза ігровим процесом є завершеним кінематографічним твором.

Серіал "Останні з нас" був створений Нілом Дракманном, одним із ключових розробників гри, та Крейгом Мазіном, чий міні-серіал "Чорнобиль" став одним із найкращих шоу 2019 року. Серед ключових відмінностей серіалу від гри – спосіб передачі зомбі-вірусу. У грі він передається через спори, але творці шоу вирішили, що такий варіант не надто реалістичний у реальному світі (інакше спори розлетілися б по всій землі, і здорових людей не залишилося б).

Фото: https://www.instagram.com/thelastofus/

Актори серіалу "The Last of Us"

Педро Паскаль із "Мандалорця" зіграє Джоела, а зірка "Гри престолів" Белла Ремсі виконає роль Еллі.

Паскаль найбільш відомий як Оберін Мартелл у 4 сезоні "Гри престолів", Хав'єр у серіалі "Нарко" та головний герой "Мандалорця". Тим часом Ремсі була улюбленицею фанатів "Гри престолів", зігравши Ліанну Мормонт.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширень The Last of Us (@thelastofus)

Габріель Луна зіграє Томмі, молодшого брата Джоела. Попередні ролі Луни - "Термінатор: Темні долі", "Справжній детектив" та "Агенти ЩИТ".

Мерл Дендрідж зіграє лідера "Світлячків" Марле. Дендрідж також виконала цю роль у відеогрі. Саме завдяки Марлен Джоел та Еллі зустрічають одне одного.

Ніко Паркер зіграє дочку Джоела Сару. Нік Офферман із "Розробників" зіграє Білла, а Мюррей Бартлетт - Френка, двох чоловіківв, які мешкають наодинці у своєму власному ізольованому місті.

Анна Торв зіграє Тесс, подругу Джоела та контрабандистку, яка допомогла Джоелу та Еллі дістатися до "Світлячків". Тесс буде повторюваним персонажем у серіалі.

Одного загадкового персонажа на ім'я містер Адлер зіграє Бред Ліланд. Актори, які подарували свої образи для ігрових Джоела та Еллі (Трой Бейкер та Ешлі Джонсон) також з'являться у неназваних ролях. Судячи з повнометражного трейлера серіалу, Джонсон зіграє матір Еллі.

Так зараз виглядає Ешлі Джонсон, яка втілила роль Еллі у грі. Фото: instagram.com/ashleythejohnson/

Читайте по темі: Топ-5 містичних фільмів і серіалів, які можна подивитися ввечері.

Трейлер серіалу "The Last of Us"

Офіційний трейлер серіалу "Останні з нас" вийшов у грудні 2022 року. У ньому показано приголомшливу подібність локацій з ігровими, фірмові суперечки Еллі та Джоела, важливих другорядних персонажів, динамічні екшн-сцени та моторошних монстрів, які всюди зустрічатимуться героям.

Коли вийде серіал по грі The Last of Us і де його дивитися

1 епізод серіалу "Останні з нас" вийде 15 січня на HBO. Загалом у першому сезоні заявлено 9 епізодів.

Поки невідомо, де можна буде дивитися The Last of Us в Україні офіційно: стрімінговий сервіс HBO Max поки що не доступний у нашій країні. До повномасштабного вторгнення РФ українські дистриб'ютори співпрацювали з російським сервісом Amediateka, який мав ексклюзивні права на поширення контенту HBO в Україні. Саме через це у серпні 2022 року в мережі виник скандал навколо російської озвучки серіалу "Дім дракона".

Новини партнерів

Читайте також

Шевченко - не "дід у шапці": 5 неочевидних фактів про українського поета

9 березня 2024 року – 210 років від дня народження Тараса Шевченка – добірка фактів з біографії поета розкриє його з несподіваних сторін

Краще не дивитися на голодний шлунок: яким вийшов новий український фільм "Смак свободи"

Фільм Смак свободи виходить у прокат 7 березня - про що стрічка, хто у ній зіграв та як коментують прем'єру автори проекту - трейлер

Світ, який ми намагаємося повернути - сценаристка Олена Моренцова-Шулик про фільм "Смак свободи"

7 березня у прокат виходить Смак свободи - в інтерв'ю сценаристка Олена Моренцова-Шулик розповіла про новий український фільм