Лайм

Історія з мамою повторюється: принц Гаррі звинуватив ЗМІ в цькуванні Меган Маркл

Гаррі боїться, що його дружину спіткає доля принцеси Діани

Принц Гаррі звинуватив британські таблоїди в "безжальній кампанії", розгорнутій проти Меган Маркл. Крім того, через неправомірне використання особистої інформації його дружина подає позов проти Associated Newspapers - материнської компанії видань Daily Mail і Mail on Sunday. Про це йдеться в заяві на офіційному сайті герцога і герцогині Сассекських.

The Guardian повідомляє, що на початку 2019 року газета Mail on Sunday надрукувала особистий лист, який Меган Маркл відправила своєму батькові. Також видання неодноразово публікувало безліч бентежних історій про Томаса Маркла, включаючи його постановочні фотографії для папараці, після яких 75-річний чоловік став персоною нон грата в королівській родині.

Інші нападки на пару стосувалися використання приватного літака і відмови в дозволі висвітлювати хрещення їх маленького сина Арчі або назвати імена його хрещених батьків. Принца Гаррі і Меган Маркл також критикували за витрати в розмірі 2,4 млн. фунтів стерлінгів, взятих з державного бюджету для ремонту їхнього будинку.

"Моя дружина стала однією з останніх жертв британської таблоїдної преси, яка веде кампанії проти людей, не замислюючись про наслідки - безжальної кампанії, яка загострилася за останній рік", - написав Гаррі в заяві.

Герцог сказав, що таблоїди публікували одну брехню за іншою просто тому, що Меган не було видно в декретній відпустці.

"Для цих медіа це гра, в яку ми не хотіли грати з самого початку. Я занадто довго мовчки спостерігав за її стражданнями. Стояти осторонь і нічого не робити - це суперечить всьому, у що ми віримо", - твердо заявив Гаррі.

"Крім незаконної публікації приватного документа, вони навмисно вводили читачів в оману, стратегічно опускаючи окремі абзаци, конкретні речення і навіть слова, щоб замаскувати брехню, яку розповсюджували протягом року", - додав він.

Принц Гаррі підкреслив, що вони з Меган сповнені рішучості покласти край брехні, і що ця проблема стала особливо болючою для нього через покійну матір, принцесу Діану, яка зіткнулася з пильною увагою папараці в роки, що передували її трагічній смерті в 1997 році.

"Мій найглибший страх - що історія повториться. Я бачив, що відбувається, коли когось, кого я люблю, перетворюють в продукт масового споживання до такої міри, що його більше не сприймають як реальну людину, - сказав принц. - Я втратив матір і тепер я бачу, як моя дружина стає жертвою тих же самих могутніх сил".

У заяві йдеться, що справа герцогині Сассекської фінансується з приватних джерел, і в разі відшкодування виручені кошти будуть передані благодійній організації, що бореться зі знущаннями.

Гаррі закінчив лист словами подяки для своїх прихильників.

"Ми дякуємо вам, громадськість, за постійну підтримку. Це дуже цінно. Хоча може здатися, що це не так, нам це дійсно потрібно", - сказав він.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси