Лайм

Захисники тварин звинуватили Джастіна Бібера в покупці екзотичних кошенят за 35 тисяч доларів

Співак завів двох кошенят породи Саванна, заплативши за них 15 і 20 тисяч доларів

Міжнародна зоозахисна організація PETA засудила Джастіна Бібера за покупку двох екзотичних кошенят породи Саванна на загальну суму 35 тисяч доларів. У коментарі виданню People віце-президент PETA Ліза Ленг пояснила, чому підвищення попиту на дорогих гібридних кішок вважається небажаним.

"Джастін Бібер міг надихнути своїх шанувальників по всьому світу: врятувати життя, забравши кішку з місцевого притулку, замість того, щоб підживлювати небезпечний попит на гібридних кішок і сприяти кризі перенаселення тварин. Але коли мова йде про допомогу тваринам, його позиція звучить так: "Мені все одно", - говорить Ленг.

Незабаром після критики PETA 25-річний Бібер опублікував скріншот Instagram-аккаунта своїх екзотичних вихованців, яких він назвав Суші і Тунцем. Він попросив своїх шанувальників підписатися на їхню сторінку і пообіцяв мільйонному фоловеру безкоштовний подарунок від своєї модної лінії Drew House.

"Суші і Тунець - мої діти", - написав співак.

Напередодні весілля з Хейлі Болдуін Бібер купив кошенят, які є гібридом домашньої кішки і африканського сервала. Тепер у них є власний аккаунт в Instagram, який налічує більше 176 000 підписників.

Великі і активні савани вважаються "леопардами у вітальні", через що їхнє утримання і ввезення обмежені або заборонені в 13 штатах США, включаючи Нью-Йорк, Гаваї і Техас. Заводчики описують їх як диких кішок з "інтелектом, який конкурує з найрозумнішою собакою". Також вони заманюють покупців, обіцяючи їм "частинку дикої природи, з якою можна співіснувати у себе вдома".

Австралійський федеральний уряд заборонив ввезення в Австралію кішок породи Саванна, оскільки великі породи можуть потенційно загрожувати місцевій фауні. Згідно з урядовим звітом, гібридні породи можуть також поліпшити мисливські навички і привести до збільшення розмірів диких кішок, зробивши їх більш небезпечними для інших тварин.

Зоозахисні організації, в свою чергу, виступають проти розведення і популяризації гібридних порід, підкреслюючи, що в притулках щорічно присипляють десятки тисяч тварин, які не змогли знайти господарів.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Лайм, щоб нічого не пропустити.

Версія для друку
Знайшли помилку - видiлiть та натиснiть Ctrl+Enter
Розділ: ЛаймСкандал
Теги: коти, Бібе

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси