Лайм

Адвокати і шпигуни: Роуз МакГоуен розповіла, як Вайнштайн залякував її після зґвалтування

Вимагання, прослуховування телефонів, погрози, - лише частина того, з чим зіткнулася актриса

Актриса Роуз МакГоуен в новому судовому позові стверджує, що опальний продюсер Гарві Вайнштайн вдався до жорстких дій, коли дізнався, що вона збирається написати в мемуарах про зґвалтування в 1997 році. Видання The Guardian з посиланням на судові документи пише, що Вайнштайн, за словами актриси, найняв команду помічників, юристів і шпигунів, щоб залякати і змусити її замовчати.

"Це справа про диявольську і незаконну спробу одного з найвпливовіших людей Америки і його представників змусити замовкнути жертв сексуального насильства. І мова йде про сміливих жінок і журналістів, які продовжували розкривати правду", - стверджує актриса в позові.

У заяві адвокатів МакГоуен йдеться, що "обвинувачувані використовували незаконну тактику в наклепницькій кампанії для обману, лихослів'я і маргіналізації МакГоуен".

Позов, який включає в себе заяви про вимаганнях, порушення Федерального закону про прослуховування телефонних розмов, вторгнення в особисте життя, шахрайстві і навмисне заподіяння емоційних переживань, наводить імена Вайнштайна, а також його адвокатів Девіда Бойса, Лізи Блум і приватного розвідувального агентства "Black Cube".

МакГоуен стверджує, що після початку її роботи над мемуарами "Хоробра", в яких вона планувала описати насильство з боку продюсера, Вайнштайн заручився підтримкою "Black Cube", щоб отримати інформацію про книгу.

У відповідь на скаргу адвокат Вайнштайна Філліс Купферштейн повідомив Hollywood Reporter, що ці звинувачення є необгрунтованими.

"Раз і назавжди буде доведено, що Роуз МакГоуен є тим, ким вона є: шукачкою реклами, шукачкою грошей, - сказав Купферштейн. - З того моменту, як вона вимагала багатомільйонну виплату в обмін на те, щоб не висувати ці необгрунтовані звинувачення, які ми відкинули, ми знали, що вона чекає слушного часу, щоб почати це. Ми доведемо, що ця справа не має юридичних підстав".

МакГоуен була однією з перших серед десятків жінок, які звинувачували Вайнштайна в сексуальних злочинах. Восени 2017 року New York Times і New Yorker почали публікувати заяви про сексуальні домагання Вайнштайна, розпочавши рух #MeToo і викривши багатьох інших впливових чоловіків.

Блум, яку МакГоуен називає в позові, колись була відомим адвокатом з прав жертв, але пішла працювати на Вайнштайна за 895 доларів на годину, щоб "поховати розслідування журналістів і дискредитувати його обвинувачів", повідомляє New York Times.

Вайнштайн заперечує всі звинувачення в неузгодженому сексі. Наступного року він постане перед судом, і йому буде пред'явлено п'ять звинувачень в хижацькій сексуальній поведінці, злочинному сексуальному акті, згвалтуванні першого ступеня і згвалтуванні третього ступеня.

  • У 2019 Роуз МакГоуен відвідала міжнародний кінофестиваль в Одесі. В інтерв'ю Lime вона розповіла про свій активізм, страхи і навіть про нездорову дієту Мерліна Менсона.
  • Раніше Бред Пітт розповів, як захистив Гвінет Пелтроу від домагань Гарві Вайнштайна. Актор заступився за колишню дівчину, коли тій було всього 22 роки.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси