RU  UA

Скандал

Відомому рок-музиканту відмовили в громадянстві США через любов до марихуани

Вплив Ніла Янга визнають групи Radiohead, Pearl Jam і Nirvana, але не Служба громадянства та імміграції США

Канадський співак Ніл Янг більшу частину життя прожив в США, є володарем двох премій "Греммі" і був двічі включений в міжнародний "Зал слави рок-н-ролу". З наближенням виборів 2020 року він спробував отримати американське громадянство, щоб проголосувати за майбутнього президента, але зіткнувся з несподіваною перешкодою.

Видання Consequence of Sound повідомляє, що 73-річний музикант подав всі необхідні документи, пройшов тест на громадянство і повинен був присягнути на вірність США на початку листопада, але процедуру зупинили, повідомивши Янгу, що його вживання марихуани може вказувати на "відсутність позитивного морального характеру".

"Я хочу бути громадянином і голосувати. Коли я нещодавно подав заявку на американське громадянство, я пройшов тест. Це була розмова, в якій мені задавали багато питань. Я відповів на них правдиво. Нещодавно, однак, мені сказали, що я повинен пройти ще один тест через моє вживання марихуани і чрезе те, що деякі люди, які курять її, створюють проблеми", - розповів співак.

Дійсно, в квітні 2019 року Служба громадянства та імміграції США випустила нове попередження, згідно з яким у людей, що вживають марихуану, може бути відсутній "позитивний моральний характер", навіть якщо така поведінка не є незаконною відповідно до чинного законодавства деяких штатів.

Користувачі соцмереж підтримали ветерана музичної сцени.

"Можна подумати, що американський уряд знає, що таке позитивний моральний характер, - пишуть в Facebook. - Це ніяк не пов'язано з вживанням марихуани. Це просто найзручніше виправдання. Справа в тому, що він висловлюється проти нинішньої некомпетентної адміністрації. Вони возяться з ним, тому що він не любить Трампа".

  • Американське комедійне шоу викрило Дональда Трампа в спробі депортувати Меланію. Дійсно, перша леді США має темну міграційну історію.
  • Арнольд Шварценеггер пожартував про поведінку Дональда Трампа в соцмережах. Актор пояснив, чому президент США насміхається над ним в Твіттері.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василий Корчевой высказался о критике его работы Впевнена и попытках ее повредить

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Какими модными вещами разнообразить свой осенний гардероб в этом году, чтобы быть в тренде и всегда выделяться из серой массы