Лайм

Скандал в фіналі Нацвідбору на Євробачення: група TVORCHI звинуватила техперсонал в підставі

Вокаліст TVORCHI пояснив проблеми з вокалом несправністю вушного монітора, але звукорежисер все спростовує

Група TVORCHI, яка отримала в другому півфіналі Нацвідбору на Євробачення-2020 максимальні оцінки від глядачів і суддів, звинуватила в своєму невдалому виступі у фіналі технічний персонал. Вокаліст Джеффрі Кенні, чий вокал розкритикували судді Нацвідбору, стверджує, що йому не включили музику у вушному моніторі.

На запису виступу TVORCHI видно, як вокаліст кілька разів поправляє навушник, намагаючись впоратися з несправністю. Пізніше theLime поспілкувався з музикантами і поставив відповідні питання звукорежисерові Нацвідбору.

Англомовний Джеффрі не став розповідати про свою проблему суддям Нацвідбору, і ті розкритикували виступ гурту. "Я розчарований. Вокал був ще гіршим, ніж минулого разу. Слухати це було не дуже приємно", - сказав Віталій Дроздов.

Після виступу гурт не приховував свого розчарування і злості. Інцидент вони назвали "нульовим професіоналізмом", і якщо раніше вважали, що Україна зацікавлена у якісній підготовці до Євробачення, то тепер бачать ганебні провали другий тиждень поспіль. Хоча хлопці раді перемозі гурту GO-A і не мають до них жодних претензій. Їм прикро, що в фіналі Нацвідбору сталася така ситуація.

"Мені просто вирубили музику. Як я мав співати? А коли ми спустилися з зі сцени і сказали про це персоналу, вони тільки посміялися. Що це взагалі таке? Як це розуміти? - розповів за лаштунками Кенні. - Це ж відбір на Євробачення, все має бути на високому рівні. А що ми бачимо за фактом?"

Як додав музикант, на генеральному прогоні, який пройшов за день до фіналу, у гурту не було ніяких проблем зі звуком. "У нас, до речі, вчора був відмінний саундчек. Ніяких проблем, і нас переконали, що під час фіналу теж все буде добре. Ми піднялися сьогодні на сцену, мене запитали, чи чую я себе у моніторі. Себе я чув, все працювало. Та коли запустили пісню, музики в моєму моніторі не було. Як я мав співати?" На питання, хто і чому, на думку хлопців, може бути зацікавлений у їх програші, музиканти розвели руками.

Пізніше за сценою Нацвідбору ми розшукали звукорежисера, який відповідає за роботу моніторів, і задали йому кілька питань. Олександр припустив, що хлопці могли бути не зовсім щирими з цього приводу, адже 21 лютого на репетиції дійсно не було проблем, і до фіналу у системі були застосовані ті ж конфігурації, що і під час генпрогону. "На репетиції у них все було відмінно, а після ефіру вони знову незадоволені. І це вже другий тиждень поспіль, - відповів звукорежисер. - Перед виходом на сцену ми все перевіряли, все працювало. Не знаю, як таке могло статися. Пульт цифровий, налаштування з репетиції були збережені, я стежив. Мені здається, хлопці просто могли перехвилюватися".

Ніяк Олександр не зміг прокоментувати і проблеми, на які TVORCHI скаржилися після виступу у другому півфіналі. "На репетиціях їх все влаштовує, і тільки під час ефірів у них виникають проблеми", - додав він. На питання, чи можна якимось чином перевірити факт дотримання всіх технічних норм вже після шоу, звукорежисер похитав головою - постфактум такої можливості вже немає.

Звинувачувати когось у цій ситуації не хочеться. Дуже схоже, що хтось один дійсно помилився, але хто саме - ми, на жаль, вже не дізнаємося. Незабаром після фіналу TVORCHI також описали ситуацію на особистій сторінці в Фейсбук. Якщо виступ гурту дійсно зіпсував технічний нюанс, тоді їм хвилюватися нема чого. Ситуація прикра, але самі вони знають, що фаворитами відбіркового стали заслужено.

  • На Євробаченні-2020 представником України стала група GO-A з піснею "Соловей". Дивіться на theLime, яким було яскравий виступ групи в фіналі Нацвідбору.
  • У день фіналу Нацвідбору на Євробачення-2020 TVORCHI представили кліп на конкурсну пісню Bonfire. Відео вже зібрало десятки тисяч переглядів, тисячі лайків і сотні захоплених коментарів.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Якими модними речами урізноманітнити свій осінній гардероб в цьому році, щоб бути в тренді та завжди виділятися із сірої маси