Лайм

Що буде модно восени 2023 року: головні тренди нового сезону

Візьміть собі на замітку

Напередодні нового сезону багато модниць задумалися над тим, якими речами, взуттям та аксесуарами урізноманітнити свій базовий гардероб. theLime вирішив докладніше розповісти про тенденції осені-2023.

Червоний колір

Напередодні осені модниці завжди хочуть дізнатися "колір сезону", щоб бути у тренді. І хоча фуксія все ще актуальна завдяки фільму про Барбі, серед модних інсайдерів немає жодного сумніву, що справжнім трендом осені стане червоний. Не ніжно-червоний, не рубіновий, малиновий чи бордовий, а старий-добрий червоний.

Читайте також: Червоний колір - головний тренд осені 2023 року: ідеї модного манікюру.

Більше того, в осінніх колекціях його вже використали такі відомі бренди, як Stella McCartney, Bottega Veneta, Victoria Beckham, Alexander McQueen & Prada та інші законодавці моди.

На осінь можна приглянути брючний костюм червоного відтінку, тепле пальто або масивний піджак, а також взуття чи аксесуари.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Строгі спідниці та довжина максі

Цього сезону на подіумах з'явилося чимало спідниць-олівців та довгих спідниць (у довжині максі). На паризькому подіумі домінувала стримана розкіш, яка стала ключовим трендом у відході від сексуального та сміливого одягу на користь базових елементів гардеробу та елегантного вечірнього одягу.

Спідниця максі – це довга спідниця, оптимальна довжина якої – до щиколотки, щоб виднілися лише ступні, і нижче. Саме така довжина не стане візуально вкорочуватиме довжину ніг. Такі спідниці можуть бути вільними, обтягуючими та іншої форми. Також можна приглянути варіант з розрізами, які можуть бути ззаду, спереду або на бічному шві вздовж ноги.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Лофери, балетки та інше "шкільне" взуття

Лофери – це туфлі без шнурків, миски яких прикрашені піднятим півколовим швом. Такою деталлю лофери нагадують мокасини, але на відміну від останніх у них є каблук. Існує кілька різновидів лоферів: пенні-лофери, лофери з пряжкою, з кисточками, з бахромою, бельгійські лофери, венеціанські лофери, сліпери тощо. А останнім часом трендовими стали лофери на платформі та з грубою тракторною підошвою.

Балетки – це класична модель жіночого взуття із закритим носком на плоскій підошві або з маленьким стійким підбором. Таке взуття отримало свою назву за схожість із професійним взуттям для балету. На осінь можна приглянути як класичну модель балеток, так і балетки "Мері Джейн" з круглим (іноді тупим) носком, тонким ремінцем і стійким каблуком. У будь-якому випадку, який варіант ви би не вибрали, балетки зроблять будь-який ваш образ стильним і актуальним.

Читайте також: Які речі ніколи не виходять із моди: 10 прикладів нестаріючої класики.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Об'ємні шарфи

Шарф – незмінний атрибут осінньої моди, який не лише зігріє в холодну погоду, а й зробить образ ціліснішим та виразнішим. У 2023 році у тренді довгі об'ємні шарфи.

Ви можете просто накинути шарф на шию, залишивши обидва кінці вільно обрамляти образ. Такий спосіб ідеально підходить для широких та довгих шарфів з бахромою.

А якщо хочете модно зав'язати шарф, не вигадуйте складних конструкцій. Зробіть вільний вузол, щоб шарф не обіймав горло та не перегрівав його. Складіть шарф навпіл уздовж, накиньте його на шию, візьміть вільні кінці і просмикніть їх у відкриту петлю, злегка потягнувши.

Фото: колаж vogue.co.uk

Фото: колаж vogue.co.uk

Фото: колаж vogue.co.uk

Фото: колаж vogue.co.uk

Біла сорочка

Класична біла сорочка вважається базовою деталлю гардеробу, яка ніколи не виходить із моди. Можна вибрати шовкову, бавовняну, пряму чи приталену – у ній завжди почуваєшся на всі 100.

В осінньому сезоні на піку популярності як класичні, так і подовжені асиметричні моделі з мереживом або іншим декором.

Фото: колаж vogue.co.uk

Фото: колаж vogue.co.uk

Фото: колаж vogue.co.uk

Ділові жіночі костюми

Діловий жіночий костюм – справді універсальна річ. Його можна одягнути як на роботу в офіс або якийсь офіційний захід, так і на вечірку, а також на концерт чи театр, доповнивши взуттям та аксесуарами.

На осінь також можна приглянути також стильний костюм-трійку бежевого відтінку, який складається зі штанів, жилету та піджака.

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як змінилася мода на джинси: п'ять незвичайних фасонів, які стали трендом.
  2. Як одягатися, щоб мати дорогий вигляд: шість безпрограшних варіантів.
  3. Злата Огнєвіч показала, як виглядають наймодніші джинси 2023 року: фото.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Автор "найскандальнішої скульптури" України-2023 прокоментував спроби пошкодити його витвір

Скульптор Василь Корчовий висловився про критику його роботи Впевнена і спроб її пошкодити