Лайм

Балетки повернулися в моду: як виглядають найбільш трендові моделі 2023 року

Пригляньте на весну варіант зручного взуття

За вікном – початок лютого, а це означає, що багато модниць уже зайнялися підбором трендових речей і фасонів взуття на весну. І якщо у вашому гардеробі вже є широкі штани та туфлі Мері Джейн, як у телеведучої Каті Осадчої, візьміть собі на замітку варіанти луків з модними та зручними балетками.

Балетки це класична модель жіночих туфель із закритим носком на плоскій підошві або з маленьким стійким підбором. Таке взуття отримало свою назву за схожість із професійним взуттям для балету.

Балетки було створено Сальваторе Капеціо наприкінці ХІХ століття у Нью-Йорку. У 1949 році балетки потрапили на обкладинку модного журналу Vogue і набули всесвітньої популярності завдяки кіноекрану, де в них з'являлися Одрі Хепберн і Бріжіт Бардо.

Які балетки будуть на піку популярності навесні 2023 року?

Атласні балетки

У новому сезоні на піку популярності моделі з атласу та сатину. Це, швидше, взуття для святкового заходу та виходу у світ, оскільки один з головних мінусів цього матеріалу – він дуже швидко брудниться, а також вимагає до себе дбайливого ставлення та особливого догляду.

Фото: колаж із фото zara.com

Балетки з неопренової тканини

Традиційно балетки з неопренової тканини використовують професійні танцюристи для тренувань та виступів. Але в 2023 році можливо все, і світові бренди пошили таке взуття для повсякденного носіння. Поєднувати їх можна з короткими спідницями та об'ємними худі.

Фото: колаж із фото zara.com

Балетки з ремінцем на щиколотці з прикрасою

Витончені балетки із замші з ремінцем-перемичкою та декором доповнять будь-який образ: як повсякденний, так і ошатний. Одягайте їх із широкими джинсами з блакитного деніму з необробленим краєм, широкою футболкою оверсайз та коротким жилетом на ґудзиках. У прохолодніші дні зверху можна накинути тренч.

Фото: колаж із фото zara.com

Читайте також: Які туфлі будуть наймоднішими у 2023 році.

Оксамитові балетки

Балетки з оксамиту та вельвету стануть родзинкою вашого гардеробу. Носити такі туфлі без підборів можна як з легінсами і короткими топами, так і з діловими костюмами та навіть сукнями з легких тканин. Доповнять образ відповідна сумка та аксесуари.

Фото: колаж із фото zara.com

Шкіряні балетки зі звіриним принтом

Для стильних повсякденних луків пригляньте балетки з імітацією шкіри пітона. Таке взуття можна носити з широкими джинсами та вкороченими жакетами, а також зі спідницями, блузами та сукнями.

Фото: колаж із фото zara.com

Балетки з ремінцем на щиколотці та заклепками

Якщо ви хочете виділятися із сірої маси, пригляньте туфлі без каблука з ремінцем на щиколотці та величезною кількістю заклепок. Одягайте їх зі светром-водолазкою, класичними синіми джинсами та довгим пальто.

Фото: колаж із фото zara.com

Читайте також: Топ-7 трендових речей, якими варто доповнити гардероб у 2023 році.

Балетки з декорованим бантом

Для святкових заходів та виходів у світ вам обов'язково знадобляться балетки з оригінальною деталлю – декорованим бантом. Одягайте широкі штани та блузу з об'ємними рукавами, а також таке взуття. Доповнить лук маленький клатч.

Фото: колаж із фото zara.com

Замшеві балетки з металевою квіткою

Ще одна трендова модель – замшеві балетки з металевою квіткою. Таке взуття чудово розбавить класичний діловий костюм із широкими брюками.

Фото: колаж із фото zara.com

Шкіряні балетки з гострим носком та заклепками

Ще один тренд моди 2023 – взуття з вузьким гострим носком. Пригляньте модні балетки з таким носком та декором у вигляді заклепок. Носити їх можна з широкими джинсами та сорочками, а доповнить лук стильна та містка сумка-шопер.

Фото: колаж із фото zara.com

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Яке взуття в моді навесні 2024 року: кольорові тренди сезону

Взуття яких кольорів в моді весною 2024 - експерти назвали головні тенденції та показали фото - яке взуття носити цієї весни

Шкільна мода 2024: базовий набір аксесуарів для учня

Які шкільні рюкзаки, сумки та акесуари для школярів у моді у 2024 році - добірка трендів, рекомендації щодо вибору

Низька посадка та сірий колір: який вигляд мають наймодніші джинси 2024 року

Які джинси носити весною 2024 - фасон підкова, колір екрю, сірі джинси та інші актуальні моделі - фото трендових речей