Лайм

Мальовничі пляжі Таїланду: скільки коштує відпочинок біля моря в грудні 2019

Скільки коштує відпочинок на райських пляжах

Таїланд - справжній Рай на Землі. Білосніжні пляжі, блакитна вода, тропічні фрукти і літо цілий рік. Скільки ж коштує вся ця краса і чи варто витрачати гроші, щоб поїхати туди взимку?

Готелі

Грудень - пік туристичного сезону в Таїланді, адже дуже багато туристів з різних куточків світу хочуть поїхати туди саме взимку. Тому ціни в цей час можуть значно збільшитися.

Середня ціна на двомісний номер за добу - від 300-500 бат за ніч (в гривнях це приблизно та ж цифра). Вартість залежить від популярності місця, в яке ви їдете. Наприклад, Паттайя, Пхукет і Самуї завжди коштують дорожче, ніж менш знамениті міста і острови.

Їжа

Їжа в Таїланді дуже оригінальна і смачна. Різні супи, локшина, морепродукти - все це коштує недорого як в кафе, так і на вулиці. Особливою популярністю користується тайська вулична їжа, адже вона визнана кращою за якістю в світі. У місцевих торговців на кожному кроці можна купити величезну тарілку Пад Тая (це така локшина з куркою і спеціями) всього за 60 бат (близько 55-60 гривень).

Вечеря на двох в кафе з сучасним інтер'єром, красивим посудом та іншими модерновими штуками обійдеться приблизно в 500 бат (близько 500 гривень), тому в таких закладах місцеві жителі майже не їдять. Вони віддають перевагу непоказним маленьким кафешкам з пластиковими стільцями і дірявими скатертинами.

І не дарма. Адже різниця тут не тільки в ціні, яка нижче в рази (вечеря на двох обійдеться тут в 200-300 бат). Дуже часто саме в таких дивних на вигляд столових найсмачніша місцева кухня і найбільші порції.

Що стосується продуктових магазинів, ціни в них дуже схожі на наші. З тією лише різницею, що морепродукти, екзотичні фрукти і інші місцеві смаколики коштують там, як наші яблука або куряче філе.

Також по всій країні можна зустріти цілодобові магазинчики "7/11". Вони знаходяться майже на кожній вулиці і там можна знайти все, від бутербродів за 1 долар, до гарячої кави, медикаментів і предметів догляду за собою.

Пляжі

Райські пляжі з реклами "Баунті" в Таїланді - не рідкість. Але потрібно знати, де їх шукати. Якщо ви опинитеся в Паттайі, вас чекає розчарування. Адже в цьому місці природа зовсім не така, якою була раніше. Пляжі багатолюдні, там часто буває брудно, також вас можуть дратувати постійні спроби торговців щось вам продати.

Що стосується Пхукета і Самуї, природа там значно краще. Але людей теж дуже багато і ціни немаленькі. Якщо вам хочеться опинитися на цьому білому узбережжі в компанії мінімальної кількості людей - Панган, Тао, Чанг і інші невеликі острови ідеально підійдуть. У ці місця дуже просто дістатися з материка на поромі.

Переліт

Переліт з Києва до Таїланду і назад в середньому коштує від 12 000 гривень. Прямі рейси зазвичай дорожче варіантів з пересадкою. Але (примітка досвідченого редактора, що бував в Таїланді 7 разів) пересадочні рейси набагато зручніше. Переліт триває близько 10-12 годин. Тому витримати його непросто.

Ідеальний варіант - взяти квиток з пересадкою десь посередині шляху, тоді через 5-6 годин дороги ви зможете вийти з літака, прогулятися по зоні Duty Free і продовжити свій шлях менш втомленими від постійного сидіння на одному місці.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.