RU  UA

Подорожі

В Австрії знайшли застосування дому, в якому народився Адольф Гітлер

У 2017 році владі Австрії вдалося викупити будинок у колишньої власниці

Будинок в австрійському Браунау-на-Інні, в якому народився майбутній ватажок Третього рейху Адольф Гітлер, зроблять поліцейською дільницею.

Як пише BBC, представники місцевої влади впевнені, що це рішення буде не тільки корисним для міста, а й вельми символічним: "Використання будівлі поліцією стане чітким сигналом, що воно ніколи не буде нагадувати про націонал-соціалізм", - поділився думкою міністр внутрішніх справ Австрії Вольфганг Пешорн.

Історичний будинок знаходиться за адресою Salzburger Vorstadt 15. Будівлю легко впізнати і по меморіальному каменю, який встановили ближче до його правого кута у 1989 році.

До 2011 року в будинку знаходився притулок для інвалідів. Пізніше установу виселили звідти на вимогу власника. У 2016-му будівлю хотіли знести, але передумали. Вже наступного року австрійській владі вдалося викупити його у колишньої господині, яка спершу відмовлялася його продавати.

  • На одному з високоповерхових будинків Стамбула з'явилася незвичайна інсталяція - 440 пар чорних жіночих туфель. Їх на фасаді будівлі розмістили в пам'ять про страшну статистику - кількість жінок, вбитих чоловіками у 2018 році.
  • В мережі любителі подорожувати активно обговорюють фотографії блогера, який відшукав у скандинавському регіоні, можливо, найкрасивіший і бездоганний громадський туалет.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime, щоб нічого не пропустити.