RU  UA

Подорожі

Зима на пляжах Єгипту: топ-3 напрямки для відпустки в січні

Де відпочити біля моря за найвигіднішою ціною

Багато хто хоче втекти від холодної зими в теплі краї. Одним з найпопулярніших напрямків у українців є Єгипет. Але як бути з тим, що взимку в цій країні ціни значно зростають? Ми вже з'ясували, в які куточки Єгипту можна відправитися в січні без сильних переплат.

Популярні курорти типу Шарм-ель-Шейха ваблять туристів найбільше, але саме там спостерігається значне подорожчання в період напливу людей. Цікаво, що в Єгипті є і інші міста для повноцінного, комфортного і цікавого відпочинку, які нічим не гірше і при цьому коштують у кілька разів дешевше. Просто вони не так сильно розкручені.

Середня вартість перельоту з Києва до Єгипту і назад в січні - 7-10 тисяч гривень. Ціна залежить від того, наскільки заздалегідь ви купуєте квитки, і від того, в який день тижня ви летите. Наприклад, перельоти в понеділок, вівторок, середу та четвер коштують значно дешевше, ніж в п'ятницю і вихідні дні. Також потрібно пам'ятати, що авіаквитки дорожчають під час свят.

Хургада

Двомісний номер типу "Все включено" тут можна зняти на 2 тижні за ціною від 500 доларів. Так як в цей тариф входить триразове харчування, переживати через їжу не доведеться. Але якщо ви захочете перекусити самостійно, середній чек в кафе обійдеться вам в 10-12 доларів за двох.

Середня ціна за поїздку на таксі в Хургаді 3-4 долари, громадський транспорт коштує близько 10 американських центів, а ціна за літр бензину - 30 центів.

Кава обійдеться вам в 2 долари, молоко - 1 долар, кілограм місцевого сиру - 2.5 долара, пляшка вина - 9 доларів, ну а екзотика типу кілограма королівських креветок буде коштувати 12 доларів США.

З розваг тут безліч красивих пляжів, дайвінг, прогулянки на квадроциклах по пустелі, аквапарки і величезні комплекси з різними акваріумами, басейни на будь-який смак, прогулянки на яхтах, парки розваг, різні музеї і приголомшливі природні пам'ятки.

Дахаб

Проживання в Дахабі коштує стільки ж, скільки і в Хургаді. А от ціни на продукти, кафе і розваги тут практично вдвічі нижче.

Правда, і розваг тут трохи менше. У Дахабі чимало пляжів, але всі вони не такі розкішні, як в інших куточках Єгипту. Але зате, якщо ви любите пірнати і розглядати підводний світ, це місце - ідеальний вибір. Саме Дахаб вважається меккою дайвінг-туризму в Єгипті. Тут водиться така кількість підводних істот, що їх складно всіх перерахувати в цій статті.

Саме тут розташоване одне з найбільш захоплюючих і небезпечних місць для пірнальників - Блакитна діра. І ми ні в якому разі не радимо вам занурюватися туди, якщо ви не є професійним дайвером. Адже щороку тут відбувається величезна кількість занурень з летальним результатом.

Також в цьому невеликому містечку є квадроцикли і серфінг, який займає окрему популярну нішу серед туристів. У Дахабі дмуть досить сильні вітри, тому серфери можуть сповна насолодитися високими хвилями.

Марса Алам

Готелі тут трохи дорожче, ніж в Хургаді і Дахабі. 2 тижні проживання в номері "Все включено" обійдуться приблизно в 700 доларів. Також трохи більше доведеться витратити на продукти, кафе та інші подібні покупки. Всі ціни в середньому відрізняються від попередніх міст на 2-4 долара.

Це ідеальне місце для тих, хто хоче насолодитися незайманою природою. До цього місця ще не добрався великий потік туристів, тому тут чимало мальовничих куточків з приголомшливими видами.

Туристів чекають найрізноманітніші пляжі, від багатолюдних до абсолютно диких, морські прогулянки, дайвінг, серфінг. Також ви можете відправитися в гості до бедуїнів, покататися на джипі по пустелі, спробувати осідлати верблюда. Ну а одна з оригінальних розваг - катання на човні з прозорим дном.

Якщо будете в цьому містечку, обов'язково загляньте в Національний парк Ваді-ель-Гімалія, що знаходиться неподалік. Там живе безліч рідкісних видів птахів і тварин, а в місцевих водах мешкають дельфіни, акули і багато інших цікавих істоти.

Найсоковитіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал The Lime , щоб нічого не пропустити.