Лайм

Мобільні батареї-зомбі влаштовують пожежі на звалищах - ось чому не варто викидати їх просто до смітника

Працівники з утилізації відходів називають батареї "зомбі", адже їхнє життя на звалищі триває

Акумулятори мобільних пристроїв, викинуті просто до смітника, здатні створювати великі проблеми, про які ми навіть не замислюємося. Не дарма працівники з утилізації відходів називають їх "зомбі", адже їхнє життя на звалищі триває і часом призводить до пожеж.

Як пише New York Post з посиланням на дослідження Allied Market Research, сьогодні працівникам з відходами доводиться одночасно виконувати місію оперативників та вишукувати в смітті батареї смартфонів та інших пристроїв, адже вони можуть спалахнути в будь-який момент. Саме тому фахівці радять здавати акумулятори на утилізацію.

Фото: pixabay.com

Свого часу літій-іонні акумулятори швидко завоювали популярність на ринку і стали важливою складовою безлічі електронних пристроїв - мобільних телефонів, планшетів, ноутбуків, годинників та інших. Вони вважаються більш зручними у використанні, до того ж більш екологічними. Але разом з цим такого роду батареї можуть перегріватися і ставати доволі небезпечними, особливо якщо вони пошкоджені або несправні.

За словами фахівців, більшість літій-іонних акумуляторів сьогодні вирушає просто до сміттєвих баків, а не до спеціально призначених для цього центрів з переробки електроніки. Але є одна важлива проблема: на звалищах так звані батареї-зомбі часто стають причинами пожеж, а таким чином завдають шкоди на мільйони доларів, порушують роботу служб утилізації відходів та навіть наражають на небезпеку людей.

Емі Едкокс, генеральний менеджер заводу з переробки відходів у Техасі, зізналася журналістам, що викинута електроніка часто "не дає їй заснути ночами". За її словами, з цієї ж причини на підприємстві встановлені бетонні та металеві перегородки, які допомагають запобігати поширенню вогню з однієї ділянки з відходами на інші. Також нещодавно завод придбав термочутливі камери та пінну гармату для боротьби з вогнем на відстані.

У свою чергу, Білл Кіган, президент компанії з управління відходами та їх переробкою в Міннесоті, заявив, що в національному масштабі індустрія втрачає близько одного об'єкта на місяць, спаленого дотла через пожежі, викликані батареями-зомбі.

  • Фотограф зі Шрі-Ланки показав несамовиті фото, на яких цейлонські слони шукають їжу на величезному звалищі. Гори сміття скупчилися біля джунглів у районі Ампара, і фотограф кілька місяців документував, як тварини поїдають відходи разом з пластиком та поліетиленом.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як позбутися пирію на городі: кілька способів, які справді працюють

Як боротися з пирієм на городі - ефективні способи, які допоможуть позбутися бур'яну на участку - прості лайфхаки

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару