Лайм

Чому не варто їсти помідори з огірками: 10 продуктів, які ми поєднуємо помилково

Які поєднання продуктів шкодять нашому організму

Кожна господиня намагається готувати для своєї родини смачну й різноманітну їжу. Однак навіть поєднання двох корисних продуктів може нашкодити організму через їх несумісність. theLime вирішив з'ясувати, які популярні продукти краще не вживати під час одного прийому їжі.

Огірки й помідори

Кожен з нас хоча б раз у житті робив найпростіший салат на світі, нарізавши огірки та помідори. Однак дієтологи не радять поєднувати ці два корисних овоча.

Справа в тому, що в огірках міститься аскорбіназа, що розщеплює вітамін С, який є в помідорах - тобто вживаючи один овоч, ми "вбиваємо" корисні властивості іншого. Крім того, організм по-різному засвоює ці продукти, шлунок може перетравлювати щось одне, а інший продукт, відповідно, почне бродити. Через це салат з огірків і помідорів може здатися важким. Інший важливий момент: огірки відносяться до лужних продуктів, а помідори - до кислих. Коли вони змішуються, утворюються солі, а це може привести до захворювань нирок і печінки.

Фото: pixabay.com

Сир і м'ясо

Полюбляєте м'ясо по-французьки з апетитною скоринкою з сиру? Виявляється, ці два продукти теж краще не поєднувати в одному прийомі їжі.

Сир багатий фосфором, а м'ясо - цинком. Обидві ці речовини несумісні в одному прийомі, так як фосфор гальмує засвоєння цинку. Плюс до всього - біль у животі та здуття. Сир можна вживати як перекус, а м'ясо - в основний прийом їжі з овочами або кашами.

Фото: pinterest.com

Яйця та риба

Риба - джерело вітаміну В7, а яйця містять овідін - речовину, яка повністю знищує цей вітамін. Та й білка для одного прийому їжі забагато, що обов'язково позначиться на самопочутті.

Фото: pixabay.com

М'ясо та макарони

Всім, хто любить зловживати макаронами по-флотськи і пельменями, варто задуматися. Ці два продукти викликають тяжкість, здуття і бродіння в животі, а важкі вуглеводи відбирають енергію для перетравлювання білка і м'ясних волокон. М'ясо краще вживати з овочевими салатами.

Фото: pinterest.com

М'ясо та картопля

Здавалося б, а що в цій парі не так - адже картопля - це ж овоч, а значить, він повинен добре поєднуватися з тваринним білком. Але для перетравлення м'яса і картоплі необхідні різні види ферментів, тому такий прийом їжі може призвести до порушення роботи шлунково-кишкового тракту і почуття тяжкості.

Фото: pixabay.com

Відзначимо, що від одного прийому цих несумісних продуктів не буде нічого страшного, а ось систематичне вживання може призвести до перелічених вище проблем.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime та дізнавайтеся про них швидше.

Читайте також

Як прати джинси у пральній машині, щоб вони не втратили колір: дієві поради

Поради, які допоможуть зберегти життя джинсам якомога довше - як правильно прати річ ы як часто потрібно це робити

Розсаду помідорів можна пікірувати сухим і вологим способом: коли і як це робити

Коли необхідно зайнятися пікіруванням розсади томатів, якими способами це можна зробити, а також коли проводити процедуру

В чому різниця між справжнім коханням і закоханістю: про це варто знати кожному

Кохання та закоханістю - у чому відмінність між цими почуттями, як проявляється справжнє кохання у стосунках